Šoreiz, pasākumu cikla pirmajā nodarbībā, Žanna Vasiļevska stāstīja par rakstu vēsturi, grāmatniecības attīstību līdz mūsdienām.

 

Grāmatām cilvēka dzīvē ir milzīga un ļoti daudzveidīga nozīme. Tās nav tikai informācijas un izziņas avots, domāšanas, prāta un valodas attīstītājas. Grāmatas zināmos apstākļos var kļūt par  antidepresantu, var palīdzēt  atrisināt kādu problēmu, var izklaidēt.

 

Par lasīšanas daudzpusīgo lomu mūsu dzīvē stāstīja psiholoģe Vineta Čepule. – Psihologi, protams, ir par lasīšanu. Cilvēks, kurš lasa, neapšaubāmi, ir ieguvējs. Par to sanākušos nevajadzēja pārliecināt, jo auditorijā bija „grāmatu cilvēki”. Ar lielu interesi klātesošie klausījās par to, ka ir metodes, kas palīdz izmantot grāmatas terapeitiskos nolūkos, ka, pat lasot tikai 6 minūtes dienā, var mazināt stresa līmeni.  Pastāv un uz cilvēku pozitīvi iedarbojas pasaku terapijas metode. Psiholoģes uzstāšanās lika palūkoties uz lasīšanu no cita aspekta. Izvērsās diskusija, kā bērnus aizvilināt no viedtālruņa un ieinteresēt par lasīšanu, cik agrā vecumā tas iespējams. Visi šie jautājumi rosināja uz pārdomām.

 

Pasākumu cikla nākamā nodarbība plānota aprīlī, bet tās tēmu Žanna vēl neatklāja. Gaidīsim informāciju!