Rakstniece prezentēja savu grāmatu “Dievmātes draudzene”, kas stāsta par Gruzijā piedzīvoto un pārdzīvoto, par Gruzijas ļaudīm un paradumiem, ataino šīs skaistās valsts dabu, vēsturi un arhitektūru. Noras Ikstenas emocionālo stāstījumu ik pa brīdim pārtrauca klausītāju smieklu šaltis – par to, kā grāmata tiek izmantota kā tūrisma ceļvedis latviešu tūristu vidū, par latviešu un gruzīnu valodās vienādi skanošo vārdu dažādo nozīmi, par rakstnieces gruzīnu valodas apgūšanas pārpratumiem. Nopietni tika pārrunāti jautājumi par to, kas mūs – latviešus tik ļoti pievelk gruzīnu kultūrā, kas, neskatoties uz atšķirīgajām mentalitātēm, saista gruzīnus ar baltiešiem. Savukārt uz jautājumu par gruzīnu tautas neviennozīmīgo attieksmi pret Staļinu kā personību, atbildēja Levans Beridze. Viņa skaidrojums par šo sociālo fenomenu bija ļoti interesants, balstīts uz vēstures un cilvēku psiholoģijas izpratni. Levans Beridze ir vācu valodā rakstošs gruzīnu rakstnieks, latviski ir pārtulkota viņa grāmata “Fora”, kas stāsta par traģiskajiem 90. gadu notikumiem Gruzijā.

 

Stāsts par “Ulubeles pasaku” tapšanu pasākuma apmeklētājus atgrieza Latvijā, Ikšķilē, kur dzīvo Nora Ikstena, kur ir viņas Ulubele – “laimīgā zeme” un lika visiem aizdomāties par savu Ulubeli, vai mums tā ir, kur tā ir, vai tā ir atrasta un novērtēta?

 

Pasākuma izskaņā rakstnieki pastāstīja par savām nākotnes iecerēm, topošajām grāmatām.

 

Tikšanās ar Noru Ikstenu un Levanu Beridzi atstāja brīnišķīgu, gaišu pēcgaršu, gluži kā saulainie Gruzijas vīni, tikai pēcgaršu emocijām un prātam. Pēc rakstnieku pāra aizbraukšanas no Līvāniem, saulaino laiku nomainīja spēcīgs lietus.

 

Nākamais cikla “Tikšanās ar personību” pasākums notiks 17. septembrī, Dzejas dienās tiksimies ar dzejnieku Ronaldu Briedi.