Apgāds Zvaigzne ABC izdevis jau otro Nobela prēmijas laureātes, ievērojamās rakstnieces un sieviešu tiesību aktīvistes Tonijas Morisones romānu latviešu valodā “Žēlastība”. Grāmatas atvēršanas svētkos piedalīsies arī ASV kultūras atašeja Kerija Spindlera-Ranta (Kerri Spindler-Ranta), kas pastāstīs par Tonijas Morisones darbu nozīmīgumu un iepazīstinās ar amerikāņu tradīciju ik gadus februārī atzīmēt Melnās vēstures mēnesi (Black History Month), plašai sabiedrībai domātu izglītojošu pasākumu kopumu, kura laikā īpaša uzmanība tiek pievērsta afroamerikāņu vēsturei un kultūrai.

 

Literāro pēcpusdienu vadīs Apgāda Zvaigzne ABC prezidente Vija Kilbloka. Tulkotāja un žurnāliste Ieva Lešinska stāstīs par pieredzi T. Morisones darbu tulkošanā un tikšanos ar autori. Būs iespēja neklātienē dzirdēt pašas T. Morisones lasījumu no romāna, un darba fragmentus latviešu valodā brīnišķīgajā Ievas Lešinskas tulkojumā lasīs Meldra Bērziņa. Lai gan pati Tonija Morisone uz pasākumu neieradīsies, vienlaikus tiks atzīmēta arī viņas dzimšanas diena, kas ir 18. februārī.

Pasākuma viesus gaidīs dzimšanas dienas cienasts un dāvana – T. Morisones romāns “Mīļotā”, par kuru rakstniece saņēma Pulicera prēmiju.