A.Rožkalne par Kārli Zariņu saka: “Viens no 20. gadsimta pirmās puses ievērojamākajiem latviešu rakstniekiem, prozas, lugu un kritikas rakstu autors Kārlis Zariņš (1889–1978) ir licis minēt mīklas ne tikai viņa dzīves, bet arī daiļrades pētniekiem. Galvenais iemesls ir tas, ka K. Zariņš ir bijis mazrunīgs par savu biogrāfiju un tikpat lakonisks, kad izvaicāts par viņa prozas darbu prototipiem. Vienīgi par bērnības gadiem, kas sākās Liepājā, viņš pats ir uzrakstījis autobiogrāfisku darbu „Jāņa Zaļuma dzīves stāsts”. Laikabiedri gan ir zinājuši vai nojautuši kādas viņa dzīves un darbu sakarības, bet viņu izteikumi ir allaž bijuši tikai hipotēzes, kuras pats rakstnieks ne tikai nav publiski apstiprinājis, bet dažkārt ir pat noliedzis, aizbildinoties ar gluži pareizo teorētisko nostādni, ka jebkurš literārs tēls ir rakstnieka novērojumu sintēze, nevis kāda viena cilvēka literārs portrets”.
Grāmatas “Kārļa Zariņa burvju aplis” autore, pētot arhīvu materiālus, vēsturnieku atzinumus, rakstnieka korespondenci un dienasgrāmatas, rakstnieka biogrāfijas līkločus,  mēģinājusi rekonstruēt gan biogrāfisko notikumu, gan literāro darbu tapšanas gaitu.

Sarīkojuma norises vieta: Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas Reģionālais mācību centrs, bērnu bibliotēka “Vecliepājas rūķis”, Malkas iela 4, 3.stāvs.