Latvijas vēstniece Beļģijā Lelde Līce – Līcīte uzrunā atzīmēja, ka, uzsākot bibliotēkas iniciatīvu, mērķis bija radīt atvērtu un pieejamu vietu, kur iepazīt, baudīt un dalīties domās par latviešu literatūru. Iniciatīvas veiksme ir atkarīga no mūsu visu intereses un kopīgiem pūliņiem. Inga Ābele, atbildot uz klātesošo jautājumiem, atzina, ka latviešu tautas identitāte ir latviešu valodā un ir mazāk svarīgi, kurā valstī latvietis dzīvo.

 

Pasākumu apmeklēja liels skaits labas literatūras un izmeklētas mūzikas cienītāji, kas dāvanā bibliotēkai bija sagādājuši savas iecienītās grāmatas latviešu valodā. Apmeklētāji baudīja Ingas Ābeles stāsta “Vilkumāra un balodis” priekšlasījumu rakstnieces izpildījumā, kas mijās ar skaņdarbiem čellam.

 

Latviešu bibliotēkas izveidošana ir Latvijas vēstniecības Beļģijā un Latviešu biedrības Beļģijā kopīgs projekts, kuras pamatu veido Latvijas vēstniecības Beļģijā latviešu literatūras kolekcija, Latvijas izdevniecību speciāli šai bibliotēkai dāvātie oriģināldarbi un tulkotā daiļliteratūra, kā arī Briseles latviešu dāvinājumi.

 

Papildu informācija:

 

Preses un informācijas nodaļa

Tālr.: (371) 67016272

Fakss: (371) 67222335

Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga

E-pasts: media@mfa.gov.lv

Mājaslapa: www.am.gov.lv

 

Fotogrāfijas: flickr.com

Twitter: http://twitter.com/arlietas

Facebook: http://www.facebook.com/pages/Ministry-of-Foreign-Affairs-of-the-Republic-of-Latvia/261199903908113

Draugiem: http://www.draugiem.lv/httpwww.mfa.gov.lv/

Youtube: http://www.youtube.com/user/LatvianMFA