Francijas institūts Latvijā sadarbībā ar Kultūras ministriju, Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, Latvijas Nacionālo vēstures muzeju un ICOM Latvijas Nacionālo komiteju ir uzaicinājis četrus Francijā atzītus muzeju ekspertus, lai sniegtu lekcijas par dažādiem muzeju darba aspektiem, kā arī lai tiktos ar Latvijas muzeju darbiniekiem.

Pirmā lekcija notiks 12. aprīlī. Lektors Marks Plocki, kas ilgstoši vadījis darbu ar apmeklētājiem Orse muzejā Parīzē, dalīsies savā pieredzē un pastāstīs, kā pēdējo divdesmit gadu laikā attīstījies muzeju darbs ar apmeklētājiem.

Nākamā lekcija notiks 19. aprīlī. Katrina Derosje-Pušu, Luvras muzeja producēšanas direkcijas Audivizuālās, kino un multimediju izdevumu nodaļas vadītāja, iepazīstinās ar unikālo un bagāto filmu producēšanas darbu Luvras muzejā.

Pjers Korziliuss, kas vadījis Orse muzeja koncertzāli no 1997. līdz 2010. gadam, nākamajā lekcija 10. maijā iepazīstinās ar to, ko nozīmē īstenot izrāžu, koncertu un kino pasākumu programmu muzejā ar izteiktu māksliniecisko identitāti.

Visbeidzot, Emanuela Erana, krājumu glabātāja un atbildīgā par zinātnisko darbu Francijas nacionālo muzeju apvienība, noslēgs šo ciklu ar lekciju 24. maijā, to veltot muzeju zinātniskajam darbam un ar to saistītajām problēmām, jo īpaši muzejos, kuri pārskata savu misiju un

lomu.

Aizsakot šo lekciju ciklu, ceturtdien 12. aprīlī plkst. 10.30 Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā tiek rīkota preses konference.