Latviju pārstāv Latvijas Literatūras centrs, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrs, Latvijas bērnu un jaunatnes literatūras padome (IBBY Latvijas sekcija), izdevniecības “liels un mazs”, “Jumava”, “Zvaigzne ABC” un “Lietusdārzs”, kā arī latviešu bērnu grāmatu autori un mākslinieki: Ūna Laukmane, Indra Sproģe, Juris Petraškevičs un Reinis Pētersons.

Latvijas stendā izstādītas skaistākās un labākās latviešu bērnu grāmatas – Starptautiskās Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā ieguvējas, Literatūras gada balvas laureātes, Pastariņa prēmijas ieguvējas un grāmatu mākslas konkursā “Zelta ābele” godalgas ieguvušās grāmatas. Tāpat savas jaunākās grāmatas uz Boloņu atvedušas izdevniecības “liels un mazs”, “Jumava”, “Zvaigzne ABC” un “Lietusdārzs”. Latvijas stendā uzmanības centrā ir divi autori – Imants Ziedonis, kas nominēts 2011. gada Astrīdas Lindgrēnas piemiņas balvai, un šā gada jubilārs Juris Zvirgzdiņš, kas ar daudzajām bērnu grāmatām devis lielu ieguldījumu latviešu bērnu literatūras attīstībā.

Latvijas stenda dizainu veidoja Jānis Mercs un salokāmo un apdrukājamo gofrētā kartona mēbeļu uzņēmums “Foldlife”, stenda māksliniecisko noformējumu – Ūna Laukmane, Reinis Pētersons un Juris Petraškevičs. Par godu Latvijas dalībai Boloņas bērnu grāmatu gadatirgū Latvijas Literatūras centrs izdevis informatīvus bukletus par Latvijas bērnu grāmatām, to autoriem un ilustratoriem, kā arī papildinātu izdevumu “Zirgs, kas naktī dzied. Bērnu literatūra Latvijā”.

Šogad Boloņas grāmatu gadatirgū viesu valsts statusā ir mūsu kaimiņvalsts Lietuva, kas gadatirgus apmeklētājiem piedāvā plašu literatūras, mākslas un kultūras programmu.

Boloņas bērnu grāmatu gadatirgus ir lielākais bērnu grāmatu gadatirgus pasaulē, kas notiek jau 48. reizi, pulcējot dalībniekus no vairāk nekā 60 valstīm. Boloņā satiekas izdevēji, autori, ilustratori, poligrāfisti, bibliotekāri, literārie aģenti un citi grāmatniecības nozares profesionāļi.

Latvijas dalību Boloņas bērnu grāmatu gadatirgū atbalsta Latvijas Kultūras ministrija un Valsts kultūrkapitāla fonds.