Visas dienas garumā Robežtirgus apmeklētājus priecēs Valkas un Valgas amatieru kolektīvu priekšnesumi. Kā jau ierasts, būs arī Labdarības loterija, ko organizē Valkas Tūrisma informācijas birojs (TIB), sadarbībā ar Valkas Rotari klubu un uzņēmējiem. Labdarības loterijas balvu fondu veido vietējo uzņēmēju, iestāžu un privātpersonu saziedotās mantas. Aicinām ikvienu atbalstīt labdarības loterijas ideju un ziedot mantas. Balvas loterijai var nodot TIB (Valkā, Rīgas ielā 22) katru darba dienu no plkst.8:00 – 17:00 (pārtraukums 12.00-13.00).

Neizpaliks arī labdarības desiņu cepšana, ko plkst. 9.30 uzsāks Valkas novada domes priekšsēdētājs Kārlis Albergs un Valgas mērs Kalev Härk. Kā allaž, desiņu cepšanu turpinās dažādas abās dvīņu pilsētās un to apkārtnē atpazīstamas personas. Labdarības Robežtirgus laikā darbosies bufete no bistro “Jumis” un dažādas atrakcijas no “Lec un Minies” – velokarti, batuti, kā arī piepūšamās un metamās atrakcijas visai ģimenei. Tirgus noslēgumā, plkst. 22.00 Valkas kultūras namā pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būs balle, kurā spēlēs grupa “Kompromiss” no Valmieras. Ieeja – Ls 2,-.

Robežtirgus ir vērsts uz labdarību, visi tirgū iegūtie līdzekļi – ienākumi par labdarības loteriju, tirdzniecības vietu nomu un desiņām, tiek ziedoti kādam konkrētam mērķim. Iepriekšējos gados līdzekļi ir ziedoti rotaļu laukuma izveidei, krēslu iegādei Bērnu un jauniešu interešu centram, J. Cimzes Valkas Mūzikas skolai ir iegādāts akordeons un nepieciešamā tehnika, lai ik dienu pilsētā atskaņotu J. Cimzes tautas dziesmas apdari “Teici, teici valodiņa”, pilsētas skeitparka izveidei un inventāra iegādei, kā arī Valkas pilsētas tirgus labiekārtošanai – jaunu galdu iegādei. Šogad tirgū iegūtie līdzekļi tiks izmantoti Valkas novada bibliotēku grāmatu krājumu papildināšanai.

Joprojām Valkas un Valgas tuvākas un tālākas apkārtnes, kā arī citu novadu amatnieki, ražotāji un ikviens, kurš vēlas tirgot vai prezentēt savu produkciju, tiek aicināts pieteikties dalībai Labdarības Robežtirgū pa telefonu/faksu 64725522, mobilo tālruni 26446602 vai e-pastu tib@valka.lv.

Ikgadēji savu atbalstu Robežtirgus organizēšanā sniedz Valkas Dāmu klubs, Valkas pilsētas kultūras nams, Skaidrīte Pavlova (Valkas pilsētas tirgus), Pilsētas teritorijas apsaimniekošanas nodaļa, SIA “Servilat” (Labdarības desiņas) un Valkas Rotari klubs.

Papildu informācija:

 

Tūrisma informācijas biroja vadītāja Liene Bērziņa

Tālr.: 64725522; 26446602

tib@valka.lv