2013. gada 18. janvārī plkst. 18.00 Rīgas Centrālās bibliotēkas Mākslas un mūzikas nodaļā (Rīgā, Brīvības ielā 49/53) notiks Kultūras un atpūtas centra “Imanta” “barbershop” stila vīru vokālā kvarteta “Harmonija Rīgai” (Harmony 4 Riga) koncerts “Ar dziesmu par Rīgu”.

 

Koncertā skanēs Arņa Miltiņa un Ārija Šķepasta dziesmas, kā arī Aldana Milzarāja aranžētas Raimonda Paula un Ulda Stabulnieka dziesmas. Koncerta otrajā daļā dzirdēsim “barbershop” stila klasikas pērles un publikas iemīļotas kompozīcijas – Bohemian rhapsody, Mein kleiner gruener Kaktus, Meldermeitiņa u.c.
Pie klavierēm Jānis Miltiņš.

 

“Barbershop” džeza novirziens 20.gadsimta sākumā radās ASV. Tas ir četrbalsīgs vokāla stils, kurā tiek izpildītas izklaidējošas, sadzīviskas dziesmas. Stila nosaukums (“barbershop”, frizētava) norāda uz tā izcelsmi – šāda veida dziedāšana sākumā notikusi frizētavās. Šodien ASV ir vairāk nekā 30 000 Barbershop Harmony asociācijas entuziastu. Radniecīgas apvienības darbojas arī Skandināvijā, Anglijā, Vācijā, Jaunzēlandē un citviet pasaulē. Kvartets “Harmony 4 Riga” izveidots 1993. gadā.

 

Ieeja brīva.