Programma paredz sadarbības pasākumus dažādās kultūras jomās – vizuālās un skatuves mākslas, kinematogrāfijas, bibliotēku, muzeju, literatūras, kultūras mantojuma, folkloras un kultūrizglītības jomās, vienlaikus aicinot dibināt un attīstīt kontaktus starp abu valstu kultūras iestādēm un organizācijām.

 

“Viens no redzamākajiem Latvijas atpazīstamības simboliem ārvalstīs ir mūsu kultūra un mākslinieki. Azerbaidžāna ir valsts ar senām kultūras tradīcijām, taču sadarbības potenciāls vēl nav pietiekami izmantots. Mans kā ministres uzdevums ir arī sekmēt Latvijas kultūras eksporta iespējas, kas ir nozīmīgi ne vien nozarei, bet arī valsts ekonomikai kopumā,” vērtē kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, kā kultūras eksporta piemērus minot Latvijas Nacionālās operas izrādes un “Latvijas Koncertu’’ organizētos pasākumus.

 

Tikšanās laikā Azerbaidžānas kultūras ministrs tiks iepazīstināts ar veiksmīgi īstenoto Latvijas bibliotēku tīklu, bibliotēku pieejamības un kultūras elektronisko pakalpojumu nozīmi Latvijā, kā arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas attīstību un vīziju. Latvijas publisko bibliotēku tīkls aptver 854 bibliotēkas, tajās papildus bibliotēku tradicionālajiem pakalpojumiem ir arī brīvi pieejams internets. Azerbaidžānas puse jau iepriekš izrādījusi interesi par Latvijas pieredzes pārņemšanu šajā jomā.

 

Kultūras ministre viesi informēs arī par Latvijā tuvākajā laikā gaidāmajiem kultūras nozīmīgajiem notikumiem – Dziesmu un deju svētkiem 2013.gadā, Rīgas kā Eiropas galvaspilsētas pasākumiem 2014.gadā, kas var kalpot par rosinošu galamērķi arī tūristiem un kultūras baudītājiem no Vidusāzijas valstīm.

 

A.Garajevs vizītes ietvaros Latvijā tiksies arī ar ekonomikas ministru Danielu Pavļutu, lai cita starpā, klātesot abu valstu kultūras ministriem, pārrunātu arī sadarbību kultūras tūrisma sadarbības veicināšanā.