Konferences rīkotāji ir Somijas Nacionālais Audiovizuālais arhīvs (KAVA), Somijas sabiedriskā raidkompānija YLE, Somijas Džeza un Popmūzikas arhīvs (JAPA) un Somijas Skaņu Ierakstu Institūts.

 

Baltijas Audiovizuālo Arhīvu padome ir neatkarīga bezpeļņas organizācija ar mērķi veicināt sadarbību starp valsts un privātajiem arhīviem, raidorganizāciju un televīzijas arhīviem, bibliotēkām un muzejiem, kuru īpašumā ir audiovizuālie materiāli par Baltijas un Skandināvijas valstīm, kā arī Baltijas diasporu visā pasaulē.

BAAP ir organizējusi seminārus un konferences kopš 2004. gada.  2012.g. konferencei, kura ir pirmā, kas notiks ārpus Baltijas valstīm, ir papildus mērķi iepazīstināt Baltijas arhīvistus ar Somijas audiovizuālajiem arhīviem un dot Somijas arhīvistiem iespēju iepazīties ar Baltijas kolēģiem.

 

Konferences tēma ir “No digitalizācijas līdz piekļuvei un pētniecībai”. Konferencē tiks apspriestas šādas tēmas:

  • Piekļuve un akadēmiskā pētniecība
  • Autortiesību jautājumi audiovizuālajās kolekcijās
  • Lietotāju iesaistīšana: “crowd-sourcing” un citas iespējas
  • Digitalizācijas projekti un saglabāšana
  • Arhīva materiālu atkal-izmantošana

 

Tiks organizēti arī Somijas audiovizuālo arhīvu un bibliotēku apmeklējumi Helsinkos. Daudziem Somijas arhīviem ir vērienīgas digitalizācijas programmas, un jau tagad KAVA sniedz pētniekiem iespēju tiešsaistē piekļūt visām valsts radio un televīzijas programmām, kas tikušas pārraidītas kopš 2010.gada.

 

Konference notiks Somijas Nacionālajā Audiovizuālajā arhīvā (KAVA) Helsinkos. Konferences valoda – angļu.

 

BAAP aicina iesniegt pieteikumus prezentācijām/runām par 2012.g. konferences tēmām. Pieteikumiem lūdzu pievienot īsu kopsavilkumu (maks. 250 vārdi), un nosūtīt līdz 31. maijam uz: zane[at]baacouncil.org .

 

Papildus informācija: www.baacouncil.org