Digitālo dokumentu kolekcija, kas atrodama vietnē “jfklibrary.org“, kļuvusi par lielāko bijušā ASV prezidenta digitalizēto arhīvu, paziņojis Bostonā bāzētais Kenedija bibliotēkas fonds.

Vietni ceturtdien atklāja kādreizējā prezidenta meita Kerolīne Kenedija, kas ir arī fonda priekšsēdētāja.

“Mani vecāki ticēja, ka vēsture ir viena no mūsu galvenajiem skolotājiem,” teikts Kerolīnes Kenedijas izplatītajā paziņojumā. “Tā kā jaunieši arvien vairāk paļaujas uz internetu kā uz primāro informācijas avotu, mēs ceram, ka bibliotēkas tiešsaistes arhīvs ļaus jaunajai paaudzei uzzināt par šo Amerikas vēstures svarīgo nodaļu.”

Starp internetā publiskotajiem dokumentiem ir materiāli, kas stāsta par ASV pilsoņtiesību kustību, Auksto karu ar PSRS, Kubas raķešu krīzi un centieniem nosūtīt pirmo cilvēku uz Mēnesi.

Digitālais arhīvs aptver gan Kenedija personīgās vēstules, gan Baltā nama dokumentus, gan audio un video ierakstus.

Digitālais arhīvs sastāv no 200 000 dokumentu lapaspušu, 300 audioierakstu lentēm, kurās ir fiksētas 1245 telefonsarunas, prezidenta runas un tikšanās, kā arī no 72 filmām un 1500 fotogrāfijām.

Biblotēka vēsta, ka internetā pieejamais arhīvs arī turpmāk tiks papildināts, turpinot esošo manuālo materiālu digitalizāciju un kataloģizāciju.

Kopumā bibliotēkā esošo dokumentu apjoms šobrīd sasniedz 8,4 miljonus lapaspušu. Tajā ir arī vairāk nekā 400 000 fotogrāfiju, 9000 stundu audioierakstu un aptuveni 2,5 miljoni filmas metru.