Ceļojošā ekspozīcija “Izprotam klimata pārmaiņas” ir neliela daļa no Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā 2011. gadā izveidotās interaktīvās ekspozīcijas “Pielāgošanās klimata pārmaiņām”, kas izveidota, lai pievērstu sabiedrības uzmanību klimata pārmaiņu problemātikai un veicinātu izpratni par to. Aplūkojot ceļojošo ekspozīciju, iespējams iepazīties gan ar Kioto protokolu, gan CO2 pēdas jēdzienu, gan mežu un mežsaimniecības lomu klimata pārmaiņu mazināšanā.

 

Ķemeru bibliotēkā, kas atrodas Tukuma ielā 20, izstāde būs apskatāma līdz šī gada 21.janvārim, kad tā ceļos tālāk uz Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāti Torņkalnā, lai dotu iespēju arī studentiem un citiem interesentiem iepazīties ar izstādē apskatītajiem jautājumiem.

 

Atgādinām, ka 2015.gada decembrī noslēdzās Parīzes klimata konference – COP21, kuras laikā tika pieņemta līdz šim pasaulē nozīmīgākā un apjomīgākā starptautiskā vienošanās vides jomā – Parīzes vienošanās, kuras nolūks ir stiprināt globālo rīcību klimata pārmaiņu novēršanai. Paredzēts, ka pēc 2020. gada Parīzes vienošanās aizstās tagadējo Kioto protokolu, kura īstenošanā ir iesaistījies nepietiekams skaits valstu, tādējādi tā darbības laikā nav ticis sasniegts vēlamais rezultāts, savukārt Parīzes vienošanās paredz visu valstu iesaisti un rīcību.

 

Dabas aizsardzības pārvalde piedāvā vairākas ceļojošās izstādes, kas veltītas dabas daudzveidības izzināšanai Latvijā. Informācija par to eksponēšanu lasāma šeit: http://www.daba.gov.lv/public/lat/vides_izglitiba/izstades/celojosas_izstades/