Balva “Par mūža ieguldījumu Jūrmalas kultūras dzīves veidošanā” piešķirta Jūrmalas Kultūras centra projektu vadītājai Ilonai Labuckai par ilggadīgu zvejnieku kolhoza “Uzvara” (vēlāk akciju sabiedrības “Jūraslīcis”) kultūras dzīves vadīšanu. Ilona Labucka 1973. gadā sāka strādāt kolhoza kultūras namā par māksliniecisko vadītāju, vēlāk kļuva par tā vadītāju. Pēc akciju sabiedrības bankrota no 2002. gada līdz 2004. gadam vadīja Jūrmalas brīvdabas muzeju, 2004. gadā kļuva par Jūrmalas pilsētas domes Kultūras nodaļas, vēlāk Jūrmalas Kultūras centra projektu vadītāju. Radoša, iniciatīvas bagāta un kolēģu cienīta, pieredzējusi pilsētas kultūras speciāliste.

Nominācijā “Par izcila kultūras projekta realizēšanu” apbalvojumam izvirzīti šādi projekti un to realizētāji: biedrība “Aspazijas mantojums” un Jūrmalas Latviešu biedrība par Aspazijas 146. jubilejai veltīto koncertu Dubultu baznīcā;”” Jūrmalas teātris par izrādi “Naktsstaigulis”; starptautiskais autoru kolektīvs par “Trois parfums de femmes – Sievietes viņpus klusēšanai”, kas atspoguļoja Aspazijas, Latvijas un Jūrmalas vārdu mākslinieciski izcilā izdevumā; tēlnieks Gļebs Panteļejevs par personālizstādi “Ornitoloģija” Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā; Jūrmalas Kultūras centra direktors Agnis Kristvalds un viņa kolektīvs par Jūrmalas vasaras kūrortsezonas atklāšanas un noslēguma pasākuma organizēšanu; Raiņa un Aspazijas muzeja vadītāja Astrīda Cīrule par pētnieciskās izstādes “Raiņa septiņi ceļojumi” izveidošanu; Inga Sarma un Anna Vanaga par izstādi “Dzintaru koncertzālei – 75”; SIA “Dzintaru koncertzāle” un Latvijas Nacionālās Operas baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis par starptautisko festivālu “Baleta zvaigznes Jūrmalā”; Jūrmalas Mūzikas vidusskola par 12. starptautisko akadēmiskās mūzikas konkursu “Kamermūzika Jūrmala 2011” SIA “Dzintaru koncertzāle” par “Dzintaru koncertzāles 75 gadu jubilejas sezonas atklāšanas koncerta ar Raimondu Paulu, Liepājas Simfonisko orķestri, kori “Kamēr” un Intaru Busuliorganizēšanu.

Nominācijā “Par izcilu mākslas izstādi” izvirzīti: mākslinieks Einārs Plūksna par jubilejas personālizstādi “LXX” Jūrmalas pilsētas muzejā un personālizstādi Jūrmalas Mākslinieku namā; Ralfs Jansons par jubilejas personālizstādi “Ralfa tango” un keramiķe Violeta Jātniece par keramikas izstādi “Dārza svētki” Aspazijas mājā.

Par veiksmīgu jaunradi (mūzikas, mākslas, teātra, literatūras u.c. jomā) balvai izvirzīti Jūrmalas teātris un režisors Aigars Balulis par izrādi “Naktsstaigulis”; mākslinieks Uldis Zemzars un Aspazijas mājas vadītāja Ārija Vanaga par Ulda Zemzara gleznu albūma “Jūra un krasts” izveidošanu; komponists Rihards Dubra par oratorijas “Oratorio in Natali Gaudio” pirmatskaņojumu Rīgas Jēkaba katedrālē.

Nominācijā “Par izciliem sasniegumiem Latvijas un starptautiskajos konkursos ” izvirzīti: bērnu baleta “Arabeska” vadītāja Jūlija Tihomirova, deju grupas “BG” un “Taurenītis” vadītāja Brigita Gulbe, kā arī Kristīne Ojala par izciliem sasniegumiem Latvijas un starptautiskajos konkursos.

Par radicionālās kultūras saglabāšanas un attīstības veicināšanu nominācijai izvirzīti: vidējās paaudzes deju kolektīva “Tapa” vadītāja Dace Kalēja par jubilejas koncerta “Liku bēdu zem akmeņa” režiju un horeogrāfiju, kā arī par piejūras reģiona vidējās paaudzes deju kolektīvu festivāla “Soļi smiltīs” organizēšanu; Agnis Kristvalds par Vasaras saulgriežu pasākumu Horna dārzā, Dzintaru koncertzālē un pludmalē organizēšanu un režiju; Māra Brante un Andžela Vegnere par sadziedāšanās pasākumiem “Dziedam” Jūrmalas pilsētas muzejā radīšanu; Jūrmalas brīvdabas muzeja vadītāja Daiga Sējāne par kultūras projektu “Vannu peldes Jūrmalā” un “Vīna svētki zvejnieka sētā” veiksmīgu realizēšanu.; SIA “Dzintaru koncertzāle” par Dzintaru koncertzāles 75 gadu jubilejas sezonas noslēguma koncertu; Kristīne Ojala par “Latvijas Kokļu dienas Jūrmalā 2011” organizēšanu.

Parizglītojošu bērnu un jauniešu kultūras pasākumu un aktivitāšu organizēšanubalvai izvirzīti bērnu un jauniešu interešu izglītības iestāde “Rudaga” par starptautisko bērnu un jauniešu interešu izglītības festivālu un Ziemassvētku pasākumu Kauguru kultūras namā organizēšanu; Jūrmalas kultūras centra Kauguru kultūras nams par skolu jaunatnes pasākumu pie kapteiņa Zolta pieminekļa “Augsim Latvijai!”; Dubultu bērnu bibliotēkas vadītāja Inguna Radziņa par dalību UNESCO Nacionālās komitejas aktivitātē “Stāstu laiks bibliotēkās”, Valsts Kultūrkapitāla fonda un Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu/jauniešu žūrija” un Jūrmalas pilsētas domes kultūras projekts bērnu lasīšanas veicināšanai “Vardulēns un Svešais” realizēšanu; Jūrmalas Valsts ģimnāzijas teātra režisore Dace Umbraško par izglītojošu kultūras pasākumu un aktivitāšu organizēšanu bērniem un jauniešiem; bērnu baleta “Arabeska” vadītāja Jūlija Tihomirova par bērnu un jauniešu horeogrāfijas festivāla “Arabeska” sarīkošanu Dzintaru koncertzālē; projekta vadītājs Pēteris Vilkaste par VII Jauniešu koru populārās mūzikas “Dziedam Jūrmalā!” lielkoncerta organizēšanu; Diāna Bērza par izglītojošu kultūras pasākumu un aktivitāšu organizēšanu bērniem un jauniešiem Mellužu estrādē; Inese Ābola par izglītojošu pasākumu “Pasaku darbnīca”; SIA “Dzintaru koncertzāle” par bērnu un jauniešu dienu Jūrmalā “SVINAM!Q”, Jūrmalas BJIC tērpu teātris, vadītāja Inga Sarma par vēsturisko tērpu teātri “Pūra lāde”; Jūrmalas Mūzikas vidusskola par radītiem koncertiem, konkursiem un festivāliem.

Jūrmalas Gada balva kultūrā šogad tiek piešķirta devīto reizi. Jūrmalas galveno Gada balvu kultūrā pagājušajā gadā saņēma gleznotāja Maija Tabaka par personālizstādi “Balts” Jūrmalas pilsētas muzejā. Lielo interesi par M.Tabakas personālizstādi Jūrmalas pilsētas muzejā apliecināja fakts, ka pusotra mēneša laikā to apmeklēja vairāk nekā 2000 mākslas cienītāju.