Bibliotēkas darbinieki jau ir savākuši pirmos dzīvniekiem nogādāšanai paredzēto zīļu kilogramus un aicina akcijā iesaistīties arī pārējos pilsētas iedzīvotājus.

Tas ir mīts, ka zīles garšo tikai mežacūkām. Kā stāsta Rīgas Zooloģiskā dārza darbinieki, ar ozolzīlēm mielojas pekari, brieži un mandarīnpīles, taču vēl labāk tās esot diedzēt, jo tad ar svaigajiem ozolu dzinumiem tiek baroti arī neskaitāmie Tropu mājas kukaiņi – zarkukaiņi, lapkukaiņi, siseņi, sienāži un arī lapgriežskudras.

Aicinām jelgavniekus atbalstīt Zinātniskās bibliotēkas Labo darbu nedēļas aktivitāti un līdz oktobra beigām nest uz bibliotēku pēc iespējas vairāk tīru, sausu un veselu ozolzīļu!

Novembra sākumā bibliotēkas darbinieki visas savāktās zīles nogādās Rīgas Zooloģiskajā dārzā, kur ziemā tās būs lielākais gardums daudzajiem Zoodārza iemītniekiem.

Salasītās zīles var nogādāt Zinātniskajā bibliotēkā un tās filiālēs – bibliotēkā Pārlielupe, Miezītes bibliotēkā un bērnu bibliotēkā “Zinītis” – to darba laikā.

Piebilstams, ka jau ceturto gadu visā Latvijā tiks atzīmēta Labo darbu nedēļa , kuras laikā nedēļas garumā, no 2012. gada 22. līdz 28. oktobrim, ikviens tiek aicināts sniegt palīdzību līdzcilvēkiem un vairot palīdzēšanas kultūru valstī.