Aktualizējot Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programmu “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2016”, Jelgavas pilsētas bibliotēku atbalsta biedrība “Libro” sadarbībā ar Jelgavas pilsētas un skolu bibliotēkām, organizē žūrijas ekspertiem lasīšanas svētku noslēguma pasākumu “Grāmatmīļu salidojums”.

 

Uz noslēguma pasākumu aicināti žūrijas eksperti, kuri lasīšanas veicināšanas programmā izlasījuši savā vecuma grupā noteiktās grāmatas un aizpildījuši novērtējuma anketu. Kopumā plānots, ka pasākumā piedalīsies  140 dalībnieki.

 

Pasākumu atklās Jelgavas 4. vidusskolas un Jelgavas Mūzikas vidusskolas audzēkņi ar muzikālu priekšnesumu. Turpinājumā žūrijas ekspertus ar priekšnesumiem priecēs pasākuma galvenais viesis burvju mākslinieks Dante Pecolli, kurš ir Latvijas spilgtāko un talantīgāko iluzionistu Daces Pecolli un Enriko Pecolli dēls. Dante ar saviem priekšnesumiem uzstājas kopš četru gadu vecuma. Burvju mākslinieks savā programmā veic vizuālus trikus mūzikas pavadījumā, kā arī iesaista skatītājus ar sarunām un ievietojot viņus ziepju burbuļos.

 

Lasīšanas svētku noslēguma pasākums veidots ar mērķi izcelt lasošus, rakstošus, zinātkārus un radošus bērnus. Biedrība “Libro” un Jelgavas pilsētas bibliotēkas šādā veidā vēlas uzsvērt, ka bibliotēku jaunākās paaudzes apmeklētāji ir gan nākotnes lasītāji, gan pilsētas kultūras, izglītības un zinātnes nākotnes pārstāvji.

Bērnu žūrijas ekspertu noslēguma pasākums “Grāmatmīļu salidojums” realizēts ar Jelgavas Biedrību un nodibinājumu atbalsta programmas piešķirto finansējumu.

Ieeja pasākumā dalībniekiem pēc saraksta.