Katru sestdienas rītu plkst.10:05 Latvijas Radio 1 piedāvā raidījumu “Burtu Burvis”. Jaunā pārraide paredzēta bērniem un tās galvenais uzdevums ir interaktīvā veidā iepazīstināt ar dažādu grāmatu saturu, tādējādi izglītojot jaunos klausītājus ar aizraujošo fantāzijas pasauli, kura atklājas, lasot grāmatas. Raidījuma idejas autore un režisore Diāna Bērza stāsta: “Tas ir mīts, ka mūsu jaunā paaudze nelasa grāmatas. Lasa gan. Tikai jāatrod īstā grāmata! “Burtu Burvis” palīdzēs bērniem atrast īsto grāmatu un mēģinās pieburt lasītprieku!”

Raidījumā darbojas un klausītājus izklaidē trīs varoņi – Burtu Princese, kuru atveido Rīgas 3.vsk. skolniece Linda Rutule, Plankumainais Zirneklis, kura lomā iejūtas talantīgais LKA Režijas nodaļas 2011. gada absolvents, Māras Ķimeles audzēknis Toms Auniņš un Vecais 3D Voldis, kuru savā balsī iedzīvina populārais Nacionālā teātra aktieris Mārcis Maņjakovs.

Savukārt svētdienu rītos no plkst. 9:37 līdz 10:00 skan raidījums “Kustoņu pasaule”, kas veltīts dzīvnieku tēmai un tā laikā klausītāji tiek iepazīstināti ar visdažādākajām dzīvnieku sugām – gan tām, kas dzīvo savvaļā, gan tām, par kurām atbildīgs ir cilvēks.

Atraktīvā un enerģiskā raidījuma veidotāja Zane Lāce programmā stāsta par pareizu mājdzīvnieku izvēli, to kopšanu, audzināšanu un pieradināšanu, vienlaikus mudinot klausītāju mīlēt dzīvniekus un nedarīt tiem pāri.

Savukārt svētdienu vakaros plkst. 18:15, gatavojoties Londonas Olimpiskajām spēlēm, piedāvājam raidījumu “Olimpiskā misija”. Jaunā sporta raidījuma veidotāji klausītājus uzrunās ik nedēļas nogali, informējot par Latvijas sportistu startiem līdz pat uzvarām Vasaras Olimpiskajās spēlēs Londonā. “Olimpiskā misija” izmantos arī mirkli, kad sportisti ir mājās, analizējot paveikto un iepazīstoties ar treniņu apstākļiem reģionālajos olimpiskajos centros. Raidījuma ietvaros skanēs arī regulāras rubrikas par Londonas gatavību uzņemt Vasaras Olimpiskās spēles.

Raidījumam ir kopīgs mērķis ar Olimpisko kustību – veicināt veselas, harmoniskas, garīgi un tikumiski attīstītas personības veidošanos. Šo mērķu piepildīšanu veicinās raidījuma veidotāji – Inita Kresa – Katkovska, Mārtiņš Mālmeisters un Jānis Lazdāns.