Četras dienas jaunie bibliotēku darbinieki no Rumānijas, Bulgārijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas un Moldovas piedalīsies nozares vadošo speciālistu vadītās apmācībās par publiskajām bibliotēkām aktuālām tēmām. Akadēmijas mērķis ir izveidot radoši domājošu jauno bibliotēku speciālistu sadarbības tīklu, kas sekmētu bibliotēku modernizācijas procesus gan programmas dalībvalstīs, gan visā Eiropā. Šai iniciatīvai ir pamatots potenciāls attīstīties arī ārpus Eiropas robežām, jo dalībniekiem pievienosies viesi no Vjetnamas, Indonēzijas, Botsvanas, Kolumbijas un BMGF pārstāvji no ASV.

Pasākumu Ventspilī sadarbībā ar v/a “Kultūras informācijas sistēmas” organizē Ukrainas publisko bibliotēku attīstības projekts Bibliomist, kuru īsteno organizācija IREX Ukraine.

Par Akadēmijas norises vietu Ventspils nav izvēlēta nejauši. Zinot moderno un sakārtoto Ventspils publisko bibliotēku infrastruktūru un bibliotēku speciālistu profesionalitāti, pasākuma organizētāji cer, ka Ventspils iedvesmos jaunos speciālistus inovatīvai pieejai bibliotekāro pakalpojumu sniegšanā un sekmēs bibliotēku modernizācijas procesus.

 

1. Starptautiskās jauno bibliotekāru akadēmijas “Globālie bibliotekāri” atklāšanas un noslēguma pasākumi notiek Pārventas bibliotēkā, bet apmācības – Ventspils Galvenās bibliotēkas un Digitālā centra telpās.