Lasīt interviju ar Luku Makkenanu.

 

Par portālu

 

Rubrika Dominante sniedz plašu ieskatu kultūras vēsturē, iepazīstinot ar 45 režisores un žurnālistes Ilonas Brūveres portretfilmām par izcilām Latvijas kultūras personībām. Kants TV aicina videoformātā noskatīties intervijas ar māksliniekiem, mūziķiem, aktieriem un literātiem. Filmu rubrikā portāls piedāvā studijas KINOLATS filmu izlasi, iekļaujot tajā pēdējo gadu pilnmetrāžas filmas, fragmentus no televīzijas raidījumiem, publikācijas dažādos medijos, īsfilmas un mākslinieku portretus. Kants lasītājiem elektroniski pieejami grāmatu maketi ar publicistikas izlasi Sapņu izraktās bedres ar sarunām par mākslu un dzīvi. Tankreds Dorsts, Verners Hercogs, Pīnas Baušas aktrise Mehtilde Grosmane, Bunjuels jaunākais, Edgars Raics u.c, kā arī Liktenslietas, apkopojot 100 stāstus un fotomateriālus no Liktens lietu ekspozīcijas Stūra mājā.

 

Portālā skatāmi krāšņie brīvdabas un TV uzvedumi; Brīnišķīgais balagāns/ Rīgai 800 un desmit Dāmu paradīze/ Rīga Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014, brīvdabas izrādes, kas sniedz ieskatu Eiropas modes vēsturē no 1900 līdz 2000.gadam Dāmu paradīzes izrādēs piedalās pazīstami teātru un seriālu aktieri, skatuves darbība mijas ar 15 tērpu mākslinieku darbu parādi un spilgtām ekrāna gleznām.

 

Fotogalerijas rubrikā atradīsit fotomirkļus un ceļojumu aprakstus, fotomateriālus no filmām un TV raidījumiem.

 

Kants.lv nav filozofijas platforma, uzsver redaktore Ilona Brūvere, bet radoši rosinoša elektroniskā vietne, kas aicina domāt, notiekošo analizējot un uzsverot indivīda personisko atbildību demokrātiskā sabiedrībā. Esam veltījuši savu kultūras izdevumu vācu filozofam Imanuelam Kantam. Filozofijas saikni ar ikdienas dzīvi un kultūras procesiem vienā no pirmajām kants.lv publikācijām skaidro filozofijas žurnāla Punctum.lv redaktors, filozofs Igors Gubenko.

 

Pirmajos kants.lv materiālos – saruna ar gleznotājām Ilzi un Kristīni Luizi Avotiņām par dzimtas krāsu izjūtu. Goran Gora par darbu pie jaunā albuma. Profesors Viktors Freibergs par kino un dzīvi, kā arī astroloģes Gunas Kārkliņas prognoze Latvijai 2016.gadam.

 

Kants.lv atradīsit arī intervijas ar Hamburgas Modernās mākslas muzeja Deichtorhallen Foto nodaļas radošo direktoru Ingo Taubhornu, Eiropā pazīstamo vijoļu meistaru Eduardu Švenu un Britu Nacionālās bibliotēkas Komunikācijas nodaļas kuratoru Luku Makkenanu.

 

Avots:

Matīss Rutks, www.kants.lv