Tas ir par 10,12% vairāk nekā 2011.gadā, kad apgrozījums bija 7,09 miljoni latu.

“Jāņa Rozes” peļņa pieaugusi par 3,2% – no 36 270 latiem 2011.gadā līdz 37 422 latiem 2012.gadā.

 

Uzņēmuma vadības ziņojumā norādīts, ka pērn preču pārdošana tika veikta 32 “Jāņa Rozes” tirdzniecības vietās. Tāpat pērn veiktas investīcijas pamatlīdzekļos 111,1 tūkstoša latu apjomā. Kopumā 2012.gada laikā “Jānis Roze” atvēris piecus jaunus veikalus – trīs no tiem Rīgā un pa vienam Salaspilī un Tukumā, kā arī vienu veikalu Tukumā slēdzis.

 

Ziņojumā atzīmēts, ka pērn tika izveidota virtuāla serveru un datu glabātuves infrastruktūra, uz kuras izvietots privāts datu mākonis, izmantojot “VMware” programnodrošinājumu, kas tiek darīts, lai uzņēmums būtu mobilāks, fokusētāks un samazinātu infrastruktūras izmaksas. Tāpat pērn izveidota mobilā lietotne “Jānis Roze”, uz kuras pamata tiek veidots mobilais mārketings. Pērn ieviesta biznesa sistēma “Microstrategy”, kas paredzēta lielu datu apjomu apstrādei un analizēšanai.

 

Šogad uzņēmums plāno paplašināt veikalu tīklu, pavasarī atverot četrus jaunus veikalus Rīgā, Liepājā, Cēsīs un Jūrmalā, kā arī turpināt struktūrvienību reorganizāciju, optimizējot darbinieku skaitu, plašāk izmantojot ārpakalpojumus un samazinot pārdošanas izmaksas.

 

Tāpat šogad tiks veikta kases sistēmu modernizācija – jauni skeneri, kasieru darba vietas uzlabošana, bankas terminālu integrēšana kases sistēmā. Tiks iekļauta biznesa inteliģences sistēma “Microstrategy” ikdienas darbību veikšanai. Tiks paplašināts klāsts ar digitāliem produktiem un attīstīta mobilā lietotne “Jānis Roze”, kā arī izveidota elektronisko dokumentu aprites sistēma.

 

SIA “Jānis Roze” reģistrēta 1992.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 368 500 lati, bet kā darbības veidi minēti grāmatu izdošana, iepirkšana un tirdzniecība, kultūrpreču iepirkšana un realizācija, poligrāfija.

 

Uzņēmuma īpašnieki ar 50% kapitāldaļu ir Ainārs Roze un Ināra Beļinkaja.