2013. gada 11. maijā plkst. 14.00 Rīgas Centrālās bibliotēkas Mākslas un mūzikas nodaļā (Rīgā, Brīvības ielā 49/53, 2.stāvā) tiks atklāta Jāņa Maļecka fotogrāfiju izstāde “Ūdens un vēja atspulgi”. Ar muzikālu priekšnesumu prezentācijā piedalīsies klavieru kvartets RIX.

 

Jānis Maļeckis (1957) ir absolvējis Latvijas Mūzikas akadēmiju, N. Rimska–Korsakova Valsts konservatorijas (Sanktpēterburga) Kamermūzikas fakultātes asistentūru un Latvijas Mākslas akadēmiju.

Šobrīd Jānis Maļeckis ir profesors JVLMA Kameransambļa un klavierpavadījuma katedrā un pedagogs Jūrmalas mūzikas vidusskolā. Vadījis meistarklases Vācijā, Lielbritānijā, Luksemburgā, Igaunijā, piedalījies dažādos festivālos Somijā, Igaunijā, Francijā un ASV. Jāņa Maļecka studenti guvuši augstu atzinību daudzos starptautiskos konkursos.

Pedagoģisko darbu Jānis Maļeckis apvieno ar aktīvu koncertdarbību visā pasaulē. Paralēli mūzikai viņš ir pazīstams ar saviem darbiem glezniecībā, kuri ir bijuši aplūkojami Latvijā, Beļģijā, Norvēģijā un ASV.

Saņēmis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Hansabankas Gada balvu (2011), kā arī Lielo mūzikas balvu (2004).

 

Klavieru kvartets “RIX” ir latviešu mūzikas profesionālajā vidē augsti novērtētu, dažādās pasaules malās dzīvojošu latviešu mūziķu ansamblis. Vijolnieks Sandis Šteinbergs (orķestris Kremerata Baltica), altiste Ilze Kļava (Bergenas filharmoniskais orķestris), čellists Reinis Birznieks (Tamperes filharmoniskais orķestris) un viņu kādreizējais pedagogs, pianists, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Jānis Maļeckis satiekas vismaz pāris reižu gadā, lai veidotu koncertprogrammas, veiktu ierakstus un koncertētu. Kvarteta nosaukums ir alūzija par starptautisko pazīšanās kodu, kas piešķirts Rīgas lidostai.

 

Izstāde no bibliotēkā būs aplūkojama no 11. maija līdz 10. jūnijam.

 

Kontaktinformācija: 67181017