Kopš 2010. gada septembra meklēts labākais un finansiāli izdevīgākais LNB topošās ēkas jumta risinājums un izskatītas vairākas alternatīvas. Pēc izpētes Kultūras ministrijai 2011. gada janvārī piedāvāti divi iespējamie risinājumi – vācu uzņēmuma INTERFALZ GMBH&Co.KG piedāvātais jumta risinājums ar vienu hidroizolācijas barjeru un Nacionālās Būvkompāniju apvienības sadarbībā ar RBSSKALS un BATTAGLINI izstrādātais piedāvājums ar trim hidroizolācijas barjerām. Kultūras ministrija izvēlējusies pēdējo, t.i. NBA, RBSSKALS un BATTAGLINI jumta risinājumu; tā izmaksas ir arī par trim miljoniem latu pirms nodokļu nomaksas zemākas nekā INTERFALZ GMBH&Co.KG.

Jumta konstrukciju bibliotēkas ēkas maketā izbūvēs šī gada septembrī, taču sagatavošanās darbus galvenajā ēkā pie tā uzsāks jau šovasar.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvdarbus veic “Nacionālā Būvkompāniju apvienība”, ko veido trīs lielākie Latvijas būvuzņēmēji – SIA “Re&Re”, AS “RBSSKALS” un SIA “Skonto Būve”. Saskaņā ar līgumu, ko valsts ar būvuzņēmējiem parakstīja 2008. gada 15. maijā, bibliotēkas būvniecība izmaksās 114,6 miljonus latu. Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvdarbiem ikviens interesents var sekot tiešraidē – www.nba.lv www.gaisma.lv un www.gaismaspils.lv