Fonds paredz izveidot mūsdienīgu interaktīvu vietni internetā – “Barikadopēdiju” -, kurā tiktu apkopoti dokumenti, publikācijas, atmiņas, fotogrāfijas un videomateriāli par Trešās atmodas notikumiem laikā no 1986. līdz 1991.gadam, kas kulminēja Barikāžu notikumos 1991.gada janvārī un noslēdzās 1991.gada 6.septembrī, kad PSRS Valsts Padome atzina Latvijas Republikas neatkarību.

Fonda valdes priekšsēdētājs ir idejas autors, bijušais “Padomju Jaunatnes” redaktors Andrejs Cīrulis, valdē darbojas arī Latvijas Tautas frontes (LTF) pirmais priekšsēdētājs Dainis Īvāns un LTF muzeja direktore Meldra Usenko. “Barikadopēdijas” tehnisko izveidi nodrošina Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Mākslīgā intelekta laboratorijas pētnieks Ilmārs Poikāns (Neo) un bijušais portālu DELFI, TVNET un APOLLO galvenais redaktors Eduards Cauna. Projekta direktore ir bijusī “Padomju Jaunatnes” politikas nodaļas vadītāja Iveta Bērziņa-Bebriša, kurai ir liela pieredze apjomīgu projektu vadīšanā. Redakcijā darbojas arī pazīstamā dzīvesstāstu žurnāliste Vija Vāvere (Paikena).

Projekta zinātniskais konsultants ir Latvijas ZA viceprezidents, Dr.habil.sc.pol., Dr.iur. akadēmiķis Tālavs Jundzis.

“Barikadopēdijas fonds” ir uzsācis veiksmīgas sarunas par sadarbību ar Valsts prezidenta kanceleju, Latvijas Republikas Saeimu, Latvijas Pašvaldību savienību, Latvijas Zinātņu akadēmiju, Latvijas Nacionālo bibliotēku, Latvijas Valsts arhīvu, Barikāžu muzeju un LTF muzeju. Materiālu apkopošanā un digitalizēšanā ir iesaistīti attiecīgo jomu speciālisti, kas nodrošinās materiālu savietojamību ar Latvijas bibliotēkām, arhīviem un Eiropas digitālajām krātuvēm.

“Barikadopēdijas fonds” aicina ikvienu piedalīties ar idejām un finansiālo atbalstu.

Ziedojumu konta Nr. LV16HABA0551030257327 (Swedbank). Saņēmējs: nodibinājums “Barikadopēdijas fonds”, reģistrācijas Nr. 40008172192.

Papildu informācija: www.barikadopedijasfonds.lv, info@barikadopedija.lv.