Grāmatu maiņas punktā varēs mainīties gan ar bērnu grāmatām, gan arī vecāki varēs atrast sev ko piemērotu no bestselleru, pasaules daiļliteratūras šedevru un romānu klāsta.

 

“Katram mājās ir grāmatas, kas sen jau izlasītas un nav nepieciešamas. Neļaujiet uz tām krāties putekļu kārtai un dodiet iespēju tās izlasīt arī citiem, nogādājot izlasītās grāmatas uz Grāmatu maiņas punktu Ķīpsalā,” aicināja izstādes projekta vadītāja Aiva Borska.

 

Ikviens, kurš uz izstādi būs nogādājis izlasītas un sev vairs nevajadzīgas grāmatas, tās varēs apmainīt pret citām. Grāmatu maiņas punkts Ķīpsalā darbosies visas trīs izstādes dienas no plkst.10 līdz 19, pēdējā izstādes dienā – līdz plkst.18.00. Aptuveni 800 grāmatas maiņas punktam ziedos arī Rīgas Centrālās bibliotēkas Repozitārija Apmaiņas fonds.

 

Pērn Grāmatu maiņas punkts ieguva lielu atsaucību un vairāki tūkstoši grāmatu ieguva jaunus īpašniekus.

 

Jau ziņots, ka maija beigās Ķīpsalā notiks izstāde “Bērnu pasaule 2012”, kur vienkopus būs būs atrodamas viss, kas vecākiem nepieciešams mazuļa barošanai, vannošanai, ģērbšanai un labam miegam. Izstādē būs atrodami apģērbi un higiēnas preces grūtniecēm.

 

Savukārt bērni izstādes laikā varēs izbaudīt aizraujošu piedzīvojumu blakus hallē, kur notiks izglītojošs un attīstošs pasākums “Kas te? Es te! Ķīpsalā”, kur būs atraktīvi un izzinoši burvju triki, interesanti eksperimenti, filmu animēšana, asprātīgi konkursi, viktorīnas, šovi, aizraujošas rotaļas, attīstošas spēles, dejas un dziesmas.