Pašreizējā ES daudzgadu budžeta plānošanas periodā Eiropas Komisija izsludinājusi pēdējos iesniegšanas termiņus šajā programmā, jo 2013. gadā noslēdzas vairāku ES programmu ieviešana un projektu īstenošana.

ES programmas “Kultūra” (2007–2013) mērķis ir veicināt kopējas, kultūras mantojumā balstītas, kultūras telpas izveidi Eiropas iedzīvotājiem, attīstot sadarbību kultūras jomā starp programmas dalībvalstu kultūras organizācijām un iestādēm, tādējādi akcentējot Eiropas piederības nozīmi. Programma sekmē kultūras nozarē strādājošo cilvēku starptautisko mobilitāti, atbalsta kultūras un mākslas darbu starptautisko apriti un veicina starpkultūru dialogu.

Projektu iesniegšanas termiņi:

  • “Atbalsts Eiropas kultūras organizācijām” – š.g. 10. oktobris; 
  • “Daudzgadu sadarbības projekti” – š.g. 7. novembris;
  • “Sadarbības projekti” – š.g. 7. novembris;
  • “Sadarbības projekti starp kultūrpolitikas analīzes organizācijām” – š.g. 7. novembris;
  • “Atbalsts Eiropas kultūras festivāliem” – š.g. 5. decembris;
  • “Daiļliteratūras tulkošanas projekti” – 2013. gada 1. februāris;
  • “Sadarbības projekti ar Kanādu/Austrāliju” – 2013. gada 1. maijs.

 

Kultūras ministrija 4. septembrī aicina kultūras organizāciju pārstāvjus, kuri jau ir uzsākuši projektu pieteikumu sagatavošanu programmas aktivitātēs “Sadarbības projekti” un “Daudzgadu sadarbības projekti”, piedalīties bezmaksas informatīvajā seminārā. Plašāka informācija un pieteikšanās (līdz š.g. 30.augustam) – ES kultūras kontaktpunkta konsultante Linda Gaujeniete: Linda.Gaujeniete @km.gov.lv, tālr. 67330229.

 

Kultūras ministrijas ES kultūras kontaktpunkts Latvijā izplata informāciju par ES programmu “Kultūra” 2007-2013 un sniedz konsultācijas par projektu sagatavošanu: www.kkplatvija.lv.

Attiecībā uz iespējām nākotnē apgūt ES programmas “Kultūra” finansējumu, Kultūras ministrija atgādina, ka Eiropas Komisija ES daudzgadu budžeta 2014.-2020. gadam ietvaros ir sagatavojusi priekšlikumu par vienotas programmas “Radošā Eiropa” izveidi kultūras un radošo nozaru atbalstam. Plānots, ka jaunā programma ietvers līdzšinējās ES atbalsta programmas – “Kultūra” (2007-2013), “Media 2007” un “Media Mundus”, kā arī jaunu finanšu instrumentu kultūras un radošu industriju atbalstam.