No pasaules dzejas šajā numurā publicēti grieķu dzejnieka Konstantina Kavafja darbi Dena Dimiņa un Kārļa Vērdiņa atdzejojumā.

Latviešu prozu šajā numurā pārstāv Pauls Bankovskis, Ilze Jansone, Jānis Rokpelnis un Aivars Eipurs.

Rakstu sadaļā publicēta Žanetas Vegneres eseja “Hobitu zeme”, Talrida Ruļļa pārdomas par tulkošanas problēmām, Jāņa Ozoliņa raksts “Dzeja, dziesmas un dziesmiņas”, Ilmāra Zvirgzda sagatavotā saruna ar Uldi Bērziņu par Korāna tulkošanas principiem, kā arī fragmenti no poļu dzejnieka Ādama Zagajevska prozas grāmatas “Viegls pārspīlējums” Ingmāras Balodes tulkojumā.

Žurnālā publicētas arī divas intervijas: Liānas Langas saruna ar dzejnieku Imantu Auziņu, kā arī Guntara Godiņa un Kārļa Vērdiņa saruna ar populāro igauņu rakstnieku, Jāņa Baltvilka balvas ieguvēju Andrusu Kivirehku.

Kā vienmēr, žurnāla slejās ir publicēts daudz recenziju un anotāciju par iznākušajām grāmatām. Ausma Cimdiņa ar apceri par Ingunas Baueres romānu “Skolas Līze. Stāsts par liktenīgu satikšanos un mīlestību, kas uzveica laiku” paplašina lasītāju literatūras vēstures zināšanas. Anda Baklāne raksta par Gundegas Repšes romānu “Dzelzs apvārdošana”, atsaucoties arī uz viņas iepriekšējiem darbiem, Kārlis Vērdiņš vērtē Andra Akmentiņa dzejas izlasi “Zemeņu blūzs”. Par Pētera Pūrīša grāmatu “Dr. Ausmoņa klīnika” publicētas divas – gan Jūlijas Dibovskas, gan Baibas Īvānes-Kronbergas – recenzijas, Maija Treile analizē Māras Zālītes lugu izlases.

Aktualitāšu sadaļā Ilva Skulte raksta par Jāņa Baltvilka balvas pasniegšanu un laureātiem.

Šogad žurnāla “Latvju Teksti” redakcija par gada labāko dzejas krājumu atzinusi Annas Auziņas grāmatu “Es izskatījos laimīga” (Mansards, 2010). Žurnāla “Latvju Teksti” Dzejas dienu balva Annai Auziņai tiks pasniegta 15.septembrī plkst. 20.00 pasākumā “Dzejas taka” uz VEF jumta (Ūnijas ielā 8, k-7).

Žurnālu “Latvju Teksti” (cena Ls 1,50) var iegādāties lielākajās grāmatnīcās un preses kioskos, neformālajā literātu tikšanās vietā – veikalā-kafejnīcā “Upe” Vaļņu ielā 26, kā arī Latvijas Literatūras centra mājaslapā (www.literature.lv).

Papildu informācija:

Latvijas Literatūras centrā:

Pērses iela 14-8, Rīga, LV-1011

E-pasts: centre@literature.lv

Tālr.: 67311021