Jaunākajā žurnāla “Bibliotēku Pasaule” numurā:

  • Joga un makaronu gatavošana bibliotēkā – skan neierasti?! Cik atvērtiem jābūt bibliotēkas darbiniekiem, lai piesaistītu pusaudžus bibliotēkai un kā tas vispār iespējams — Ingūnas Strangas rakstā “Kā dabūt jauniešus uz bibliotēku?”.

 

  • Intriģējošs ieskats literāra teksta pārrakstīšanas vēsturē atbilstoši padomju ideoloģijas pamatnostādnēm 20.gadsimta 50.gados Ainas Štrāles pētījumā “Diktāta valgā: kā literatūrkritiķis Voldemārs Meļinovskis audzināja rakstnieku Kārli Fimberu”.

 

  • Bibliotēku menedžmenta komercializācijas priekšrocības un trūkumi – Lielbritānijas un ASV pieredze publisko bibliotēku finanšu pārvaldības uzticēšanā privātuzņēmumiem Janas Dreimanes rakstā “Bibliotēku pārvaldības privatizācija – drauds nozarei?”.

 

  • Dubultu Bērnu bibliotēkā lāči viesus cienā ar medusmaizēm un siltu tēju. Bibliotēkas pārzines Ingunas Radziņas vadībā bērni iepazīst dzīvi caur leļļu un pasaku valstību. Kādas metodes un pasākumus izmantot bērnu lasītprasmes veicināšanā, lasiet intervijā “Paildzināt bērnību: intervija ar Dubultu bērnu bibliotēkas vadītāju Ingunu Radziņu”.

 

  • Kā modernās tehnoloģijas palīdz attīstīt kritisko domāšanu un kā tās izmantot jēgpilni un saprātīgi, raksturo Māra Jēkabsone rakstā “Vai moderno tehnoloģiju sabiedrība ir zināšanu sabiedrība?”.

 

  • Mūsdienās ikviens saprot, ka laiks ir vērtība. Kā to ietaupīt, meklējot informāciju internetā un kādas informācijas meklēšanas iespējas izmantot, lasiet Ketijas Feldmanes rakstā “Ieskats vizuālajā informācijas meklēšanā”.

 

  • Kā katrā numurā, plaši raksturotas bibliotēku nozares aktualitātes Latvijā un ārzemēs.

 

Plašāka informācija par žurnālu: http://www.lnb.lv/lv/bibliotekariem/Izdevumi/biblioteku-pasaule.

 

Papildus žurnāla pilnajai elektroniskajai versijai lejupielādējami arī atsevišķi raksti!

Redakcijas adrese:
Tērbatas ielā 75-311
Rīga, LV-1001
Tālr.: 67969132
E-pasts: Biblioteku.Pasaule@lnb.lv