Grāmata saturu veido 5.-9.klašu skolēnu vizuālās mākslas un literārās mākslas darbi, kas tika iesniegti radošo darbu konkursam “Es Latvijā”. Darbi atklāj, kā Latvijā dzīvojošie bērni un jaunieši redz savu vietu un lomu Latvijā, kā vienā valstī spēj sadzīvot kopā ar citiem dažādu tautību bērniem un jauniešiem.

 

50 radošo darbu konkursa labāko darbu autori piedalījās bezmaksas 3 dienu radošajā nometnē Vecpiebalgā, kur konkursa dalībniekiem bija iespēja iepazīt dažādas tautības, to kultūras un tradīcijas, kā arī piedalīties intensīvā mākslas radīšanas procesā dažādu radošo darbnīcu ietvaros – animācijas darbnīcā, plakātu mākslas darbnīcā, porcelāna apgleznošanas darbnīcā, u.c. Grāmatā iekļauta arī daļa no nometnes laikā tapušajiem radošajiem darbiem.

 

Grāmata veiksmīgi demonstrē skolēnu izpratni par Latviju kā vēsturiski daudznacionālu vidi un grāmatas mērķis ir tās lasītāju pārliecināt, ka neraugoties uz dažādiem nepamatotiem viedokļiem un pretrunīgiem procesiem sabiedrībā, mūsu kultūrtelpa ir vienota. Gan latviešu, gan arī etnisko minoritāšu bērnu un jauniešu nacionālā identitāte ir stipra un mīlestība pret Latviju – neizmērojama.

 

Grāmata būs aplūkojama Rīgas Centrālajā un Nacionālajā bibliotēkā. Grāmatas elektroniskā versija būs pieejama projekta īstenotāja – biedrības “Latvijas Pilsoniskās sabiedrības atbalsta centrs” – mājas lapā www.lapsac.lv, kā arī projekta emuārā www.eslatvija.wordpress.com.

 

Projekts tiek īstenots sadarbībā ar Vecpiebalgas vidusskolu, Rīgas Lietuviešu vidusskolu un Rīgas 40.vidusskolu. Projekta ilgums ir nepilni 4 mēneši un kopējās izmaksas – 6999,30 LVL apmērā. 95% finansējuma ir piešķirts no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem – Sabiedrības integrācijas fonda administrētās ārpusskolas pasākumu programmas Latvijas NVO fonda programmas sabiedrības saliedēšanai ietvaros.