Kā atzīst SAMC valdes priekšsēdētājs Valdis Blome: “Ar katru dienu mēs radam aizvien vairāk resursu, lai nodrošinātu Latvijas uzņēmējus ar vispusīgu un ērti pieejamu informāciju par aktuālajiem standartiem viņu pārstāvētajās jomās. Sadarbībā ar likumi.lv ir rasta vēl viena iespēja, kā atvieglot uzņēmēju darbu – Latvijas normatīviem aktiem ir pievienota saite uz saistītajiem standartiem.”

Turpmāk Standartizācijas birojs un vortāls likumi.lv veiks datu bāzēs esošās informācijas apmaiņu, lai kopīgi atvieglotu ceļu līdz tiem standartiem, uz kuriem ir atsauces normatīvajos aktos. Zem atvērta normatīvā akta ir izvietota informācija “Saistītie dokumenti”, kura ietver interneta saiti uz Standartizācijas biroja mājas lapā esošajiem standartiem.

“Ar šo praktisko risinājumu piedāvājam pilnīgāku informatīvo kopainu,” lietotāju ieguvumus raksturo www.likumi.lv galvenā redaktore Inese Luste. “Divi valstij nozīmīgi informācijas avoti – www.likumi.lv un www.lvs.lv – tagad ir saistīti, atvieglojot informācijas meklēšanu un izmantošanu, tātad uzlabota arī tās pieejamība.”

Par SAMC

SIA “Standartizācijas, akreditācijas un metroloģijas centrs” jeb SAMC sastāv no trim struktūrvienībām – nacionālajiem standartizācijas, akreditācijas un metroloģijas birojiem, kas ir pamats valsts kvalitātes nodrošināšanas infrastruktūrai. Ar savu darbību SAMC stimulē preču un pakalpojumu brīvu pārrobežu kustību, paaugstina Latvijas uzņēmēju konkurētspēju un rada pamatu drošu produktu un pakalpojumu saņemšanai, atbilstoši starptautiskajām prasībām.

Par vortālu www.likumi.lv

Vortāls piedāvā pilnīgu un sistematizētu LR normatīvo aktu datubāzi ar plašām dokumentu atlases iespējām, nodrošinot normatīvo aktu tekstus ar tajos iestrādātiem grozījumiem jeb tā sauktās konsolidētās redakcijas. Saturs sabiedrībai pieejams bez maksas. To uztur un attīsta oficiālais izdevējs “Latvijas Vēstnesis”.