2012. gada 12. aprīlī plkst. 14.00 Eiropas savienības mājā (Rīgā, Aspazijas bulvārī 28) tiks prezentēta nesen Latvijā izdotā vācu autora Hāgena Šulces grāmata “Vācijas vēsture”.

Prezentācijā piedalīsies Vācijas vēstnieks Latvijā Klauss Burkhards, Gētes institūta valodas nodaļas vadītājs Rainers Būcs, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, vēsturnieki Valters Šķerbinskis un Ilgvars Butulis, izdevniecības “Jumava” vadītājs Juris Visockis.

Savu dalību prezentācijā apstiprinājuši arī vairāki ārvalstu vēstnieki un vēstiecības pārstāvji tai skaitā Beļģijas, Norvēģijas, Šveices, Turcijas, Izraēlas un citi.

Hāgena Šulces grāmatā “Vācijas vēsture” apskatīts laiks no senākajiem pirmsākumiem romiešu Ģermānijā līdz viduslaikiem, cauri gadsimtiem starp Luteru un Napoleonu, līdz 19. un 20.gadsimtam – Hitlera reiham un Otrajam pasaules karam, vācu nacionālās valsts.

 

Grāmatā, kurā veiksmīgi savienojas zinātniskums un izklāsta raitums, guvusi atzinību ne vien Vācijā, bet arī ārpus tās robežām.

Hāgens Šulcs (dzimis 1943. gada 31. jūlijā, Marokā) ir vācu vēsturnieks, kas patreiz strādā Berlīnes Universitātē. Viņa specializācija ir mūsdienu Vācijas un Eiropas vēsture. Autors vairākām grāmatām un publikācijām. Atzīts vēsturnieks Eiropas nacionālisma jautājumos.