„Grāmatu starts” tiek uzsākts pateicoties ziedotāju atbalstam – cilvēkiem, kuriem rūp, lai Latvijā augtu zinātkāra, gudra un izglītota jaunā paaudze! Šogad „Grāmatu starts” tēlu – omulīgo Pūčulēnu bērni iepazina divās nodarbībās novembra sākumā.


Grāmatas ir neaizstājamas ikviena bērna attīstībā, bagātas valodas, personības un vērtību veidošanā. “Grāmatu starts” mazos lasītājus ar aizraujošo grāmatu pasauli iepazīstina jau mazotnē un lasīšanā iesaista visu ģimeni.

 

Atnākot uz nodarbību, mazie trīsgadnieki tika iepazīstināti ar bibliotēku, izlasījām stāstiņus par pūcīti Pungu. Kopā ar vecākiem noskatījāmies filmiņu par bibliotēku. Tā kā lielā pūce vēl nebija atlidojusi, bērni  ar vecāku palīdzību izveidoja pārsteigumu- krāsainus pūčulēnus. Pūčulēni sanāca koši. 

 

Pūčulēns katram bērnam bija sarūpējis pārsteigumu-   mugursomiņu ar lasāmgrāmatiņu un mīļlietiņu – mazo Pūčulēnu, ko veidojusi māksliniece Indra Sproģe, kā arī noderīgu informatīvo bukletiņu vecākiem ar padomiem priekšā lasīšanā. Mazuļiem bija žēl šķirties no lielā jauniegūtā drauga Pūčulēna, taču prieks bija neviltots, somiņā ieraugot mazo Pūčulēnu.

 

Paldies vecākiem par atrasto laiku būt kopā, atklāt bērniem pavisam jaunu- grāmatu pasauli.

 

Liels prieks ņemt dalību šajā programmā. Paldies LNB Bērnu literatūras centram un Atbalsta biedrībai par projektu, kā arī Ķekavas novada pašvaldībai un dāsnajiem ziedotājiem, ka ļāvāt iepriecināt mazos lasītājus.

 

Gaidīsim mazos lasītājus bibliotēkā!

 

Foto no 3. novembra pasākuma šeit.

Foto no 5. novembra pasākuma šeit.