2013. gada 11. jūnijā plkst. 10.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 14) notiks Zemkopības ministrijas finansētās un izdevniecībā “Jumava” iznākušās grāmatas “Mūsu mazais pārgājiens” dāvinājuma pasniegšana.

 

2006. gada septembrī Zemkopības ministrija pēc Imanta Ziedoņa iniciatīvas izsludināja konkursu skolēniem “Mūsu mazais pārgājiens”, kura mērķis bija veicināt jaunās paaudzes interesi par Latvijas mežos sastopamajām dabas un kultūrvēsturiskās vērtībām, papildināt zināšanas par mežu nozīmi klimata izmaiņu mazināšanā un tautsaimniecības attīstībā. Pieaugušo vadībā bērni izpētīja  literatūru un citu informācijas avotus par meža nozīmi savā pagastā, novadā, pilsētā  un devās izpētes pārgājienā vai ekskursijā, pēc tam sagatavojot pārgājiena vai ekskursijas aprakstu brīvā stāstījumā, esejas vai citā literārā formā. Konkurss noticis jau sešas reizas un tiks turpināts.

Grāmatā “Mūsu mazais pārgājiens” atrodami  ilggadējā žūrijas priekšsēdētāja, publicista Ērika Hānberga apkopotie interesantākie skolēnu zīmējumi, atziņas, apraksti un pārgājienu maršrutu kartes, kā arī iekļauta informāciju par konkursa uzdevumiem, mērķiem un dalībniekiem. Grāmatas māksliniecisko noformējumu veidojusi Aija Andžāne.

 

Grāmata tiks dāvināta visām publiskajām un skolu bibliotēkām Latvijā. To izplatīšana, kā allaž, notiks ar reģionu galveno bibliotēku starpniecību, kuras varēs saņemt grāmatas LNB BAI Bibliotēku konsultatīvā centrā, Rīgā, Tērbatas ielā 75.

 

Grāmatas “Mūsu mazais pārgājiens” nav pirmais Zemkopības ministrijas dāvinājums bibliotēkām. Jau  2006. gada septembrī sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku un Izglītības un zinātnes ministriju visas publiskās un skolu bibliotēkas saņēma  Imanta Ziedoņa un Rimanta Ziedoņa grāmatu “Mežu zemē Latvijā! Aicinām ceļā!”, kā arī  A/S “Latvijas valsts meži” izdoto karti “Aicinām atpūsties Latvijas valsts mežos”.