2017. gada 19. oktobrī plkst. 18.00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā) notiks mācību grāmatas “Esperanto ar tiešo metodi” atvēršana. 

Grāmatas autors ir Stano Marčeks (Slovākija), pazīstams esperanto valodas skolotājs, žurnālists un izdevējs, tā ieguvusi plašu popularitāti un publicēta jau četrdesmit valodās: angļu, franču, krievu, japāņu, ķīniešu, korejiešu, portugāļu, poļu, slovāku, esperanto, grieķu, nīderlandiešu, īru, itāļu, rumāņu, vācu, dāņu, lietuviešu, serbu, vjetnamiešu, luksemburgiešu, ungāru, horvātu, somu, čehu, ukraiņu, spāņu, zviedru, taivāniešu, armēņu, taju, norvēģu, islandiešu, indonēziešu, hindu, turku, bulgāru, latīņu, arābu un latviešu.

Grāmata “Esperanto ar tiešo metodi” sastāv no 22 lekcijām, tā ir bagātīgi ilustrēta, grāmatas mērķis ir uzmanību saistošā manierē, bez gariem gramatikas skaidrojumiem mācīt pēc iespējas ātrāk domāt un runāt esperanto valodā. Priekšvārdā autors raksta, ka mācību grāmata paredzēta galvenokārt jauniešiem un bērniem no 10 gadu vecuma, bet tā lieliski noderēs jebkurā vecumā, lai pašmācības ceļā apgūtu starptautiskās valodas pamatus.

Atvēršanas svētku programmā būs stāstījums par esperanto grāmatām Latvijā un pasaulē un par grāmatu “Esperanto ar tiešo metodi”, ar ko klausītājus iepazīstinās tās latviešu teksta redaktore Margarita Želve, latviešu dzeju esperanto valodā runās Lolita Mediņa, dziedās Biruta Rozenfelde un Sergejs Strašņenko.

Laipni aicināti  visi interesenti!

 

 
Informāciju sagatavoja:

Margarita Želve

Latvijas Esperanto asociācijas valdes priekšsēdētāja

Tālr.: 26407174

E-pasts: margarita.zelve@gmail.com