No 15. jūlija līdz 25. jūlijam Ventspils novada Usmas pagastā, kempingā “Mežmalas” notika biedrības “Ugāles attīstība” rīkotais  starptautiskās programmas “Jaunatne darbībā” projekts “Demokrātijas krustceles”. 10 dienas 30 jaunieši no 6 valstīm, Igaunijas, Čehijas, Armēnijas, Ukrainas, Krievijas un Latvijas prezentēja savas valsts demokrātiskos principus, kā arī brīvajā laikā stāstīja par savas valsts kultūras norisēm. Desmit dienu programmas ietvaros, jaunieši apmeklēja galveno Latvijas valsts institūciju – LR Saeimu, kā arī  Ventspils pilsētas un novadu pašvaldības. Jauniešiem bija iespēja kontaktēties ar deputātiem, no kuriem viņi ieguva dažāda veida informāciju par demokrātiskajiem principiem Latvijā. Programmas ietvaros jauniešiem tika organizētas ekskursijas uz Rīgu un Ventspili, kuru laikā jaunieši iepazinās ar dažādiem kultūras objektiem, bija sajūsmā par skaisto Latvijas dabu , īpaši priecēja Baltijas jūra.     

 

Par apmācībā iegūto un redzēto tapa foto izstāde, kura notika Ugāles pagasta Tautas namā no 23. jūlija – 3. augustam, savukārt septembrī katrā no dalībvalstīm konkrētā dienā notiks foto izstāde projekta atspoguļošanai un popularizēšanai. Projeta dalībnieki no Latvijas savu veikumu prezentēs Ugāles bibliotēkā.       

 

Projekta laikā pēc jauniešu iniciatīvas tapa vēl viens starptautisks projekts,kurš notiks Armēnijā un to rīkos biedrība ”Ugāles attīstība”.