Seminārs notiks KUMU mākslas muzejā, un tā partneri ir:
• Beļģijas Karaliskais kultūras mantojuma institūts (Royal Institute for Cultural Heritage, Belgium);
• Francijas Kolekciju saglabāšanas pētniecības centrs (Centre de recherche sur la conservation des collections, France);
• Igaunijas Fotogrāfiskā mantojuma biedrība (Eesti Fotopärand).

 

Par semināru

 

Foto attēli mūsdienās veido nozīmīgu pasaules kultūras mantojuma daļu, tiem ir milzīga vērtība gan kā laikmetīgās kultūras, gan vēsturiskā mantojuma lieciniekiem.  Daudzu arhīvu, muzeju, bibliotēku un citu kultūras iestāžu krājumā glabājas attēlu kolekcijas gan analogajā, gan digitālajā formātā, un bieži vien tās ir pakļautas dažādiem riskiem.

Šis seminārs sniegs pārskatu par jautājumiem, kas saistīti ar attēla nesēja materiāla identifikāciju, materiāla dzīves ilguma noteikšanu, un veidiem, kā noteikt materiāla deģenerāciju. Papildus tiks aplūkotas jaunākās zināšanas un prakse dokumentācijā un kataloģizēšanā, materiālu apstrādē un glabāšanā, u.c.. Būtiski semināra elementi būs pielāgošanās tehnoloģiskajām izmaiņām un ar tām saistītu rentablu saglabāšanas stratēģiju ieviešana.

 

Seminārs notiks angļu valodā.

 

Pasniedzēji:

  • Bertrand Lavédrine (Centre de recherche sur la conservation des collections, France)
  •  

  • Hilke Arijs (Royal Institute for Cultural Heritage, Belgium).

 

Semināra dalības maksa ir 40 EUR
Dalības maksa BAAP biedriem – 30 EUR
Dalības maksā ir iekļautas pusdienas.
 
Pieteikšanās
Semināra maksimālais dalībnieku skaits – 25.
Lai pieteiktos, lūdzu izpildīt pieteikuma veidlapu (pieejama šeit) un nosūtīt Annika Räim (annika[at]baacouncil.org) līdz š.g. 3. septembrim.
 
Papildinformācija