Diskusijas nosaukums ir “Valodas tevi ved tālāk”. Nosaukums raksturo mūsdienu saziņas sociālo telpu, kur nepastāv nekādi ierobežojumi. Valodu zināšanas ir vienīgā atslēga, kas nepieciešama saziņai ar pasauli.

 

Jaunais saziņas process, protams, veido ne tikai jaunas sociālās komunikācijas paradigmas, bet arī riskus un problēmas. Viena no tām ir sociālās telpas pieblīvējums ar ļoti zemas kvalitātes tekstiem.

 

Mūsdienās, kad ar vārda producēšanu publiskajā telpā nodarbojas teju katrs rakstītpratējs, joprojām pastāv senās likumības par vārda spēka neaptverami lielo iedarbību uz cilvēku individuāli un sabiedrības procesiem kopumā. Kas ir rakstoša cilvēka atbildība šodien?

 

Vai māksliniekam, publiskai personai un pat jebkuram vārda fiksētājam ir jābūt pozitīvajai idejai, vai viņam ir jāapzinās, ka viņš “programmē” sabiedrisko domu, ietekmē sociālo procesu virzību? Ko nozīmē vārda ekoloģija, kāda ir Latvijas literārās vides inteliģence un tās ietekme uz sabiedrības vērtībām? Kas ir literāts? – tikai medijs vai mērķtiecīgs sabiedriskās domas veidotājs?

 

Kāpēc sliktā ziņa bieži ir daudz populārāka nekā labā?

 

Apzinoties šo tēmu skarbumu, 26. septembra vakars ES mājā solās būt azartisks un interesants. Tāpēc nāc un piedalies!

 

Pasākums ir bezmaksas. Sākums plkst.17 00.

 

Aicināti visi interesenti.

 

Pasākumu atbalsta Eiropas Komisijas Tulkošanas ģenerāldirektorāts.