Projekta realizācijā piedalās bibliotēkas, pieaugušo izglītības centri, nevalstiskās organizācijas no Lielbritānijas, Polijas, Lietuvas, Itālijas, Latvijas un Turcijas. 

 

Viens no projekta mērķiem ir ar Eiropas lasītāju klubu palīdzību sagatavot bāzi izglītības aktivitātēm imigrantiem.

Tikšanās gaitā Turcijā partneri izvēlējās projekta logo (bija piedāvāti trīs varianti), diskutēja par dažādām projekta aktivitātēm, kā arī Polijas partneri dalījās pieredzē darbā ar imigrantiem lasītāju kluba ietvaros.

Eiropas lasītāju klubu dalībniekiem visās projekta partnervalstīs būs jāizlasa Eiropas klasiķa grāmata par imigrācijas vai ceļojumu tematu. Tikšanās laikā tās dalībniekiem tika piedāvāts saraksts ar 10 grāmatu nosaukumiem. Katra partnervalsts no saraksta izvēlējās trīs darbus. Pēc anketēšanas rezultātu apkopošanas ( to veiks Polijas partneri), tiks piedāvāta viena grāmata lasīšanai un diskutēšanai Eiropas lasītāju klubā. Par izlasīto grāmatu būs jāraksta anotācija.

Projekta partnervalstu delegāciju dalībnieki atbildēja uz sagatavoto anketu kultūrvēsturiskajiem jautājumiem un jautājumiem, kas saistīti ar datorprasmēm. Līdzīga anketa tiks piedāvāta arī projekta partnervalstu lasītāju klubu dalībniekiem.

 

Viesojoties Turcijā projekta partneri tikās ar Iskenderun pilsētas vadību, kā arī apmeklēja vispārizglītojošās skolas, slimnīcu, mošejas, muzejus.