Latviešu valodas aģentūra Dzimtās valodas dienas pasākumu skolēniem un skolotājiem organizē 21.februārī plkst.10.00 Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, 2.stāva zālē.

Pasākumā paredzēta tikšanās ar rakstnieci Inesi Zanderi, zīmēšanas meistardarbnīca ar mākslinieku Reini Pētersonu, piedāvāta iespēja gūt priekšstatu par lībiešu valodu, iespēja iepazīties ar jauno Latviešu valodas aģentūras interaktīvo mācību līdzekli literatūrā, kā arī pārbaudīt savas vecvārdu zināšanas.

Pasākumā plānota arī Eiropas Valodu dienā 2010 izsludināto konkursu uzvarētāju apbalvošana. Latvijas vispārizglītojošo skolu 1. līdz 4.klašu skolēni tika aicināti piedalīties zīmējumu konkursā “Mazs bij’ tēva novadiņš”, bet 5. līdz 12.klašu skolēni – literāro darbu konkursā “Ko, Latvija, Tev varu dot?”. Konkursu mērķis – popularizēt latviešu valodu, sekmēt valodas kā vērtības apzināšanos un celt nacionālo pašapziņu.

Ar konkursu uzvarētāju sarakstu un dienaskārtību varat iepazīties Latviešu valodas aģentūras mājaslapā www.valoda.lv.

Gan konkursa uzvarētājus, gan visus dalībniekus un viņu skolotājus gaidīsim Dzimtās valodas dienas pasākumā!

Savukārt 24.februārī plkst.18.00 gaidīsim O.Vācieša muzejā uz sarīkojumu “Vārds – tas ir svētums, gadsimtu pienests”, kurā dzirdēsiet skaistākos valodai veltītos dzejoļus aktrises Z.Daudziņas priekšlasījumā un mūziķa A.Kukuvasa dziedātajās dziesmās. Ieeja bez maksas.

Uz tikšanos Dzimtās valodas dienas pasākumos!