Dzejas brauciena pasākumi Rīgā:
14. maijā plkst. 10.00 Ziemeļvalstu ģimnāzijā (P. Lejiņa iela 12),
14. maijā plkst. 17. 00 Rīgas Kongresa nama foajē (Valdemāra iela 5),
15. maijā plkst. 12.30 Latvijas Universitātes Humanitāro Zinātņu fakultātē (Visvalža iela 4 a).  

Dzejas braucienā piedalās dzejnieki: Juka Itkonens (Jukka Itkonen) no Somijas, Juris Kronbergs no Latvijas, Daniels Bojakioglu (Daniel Boyacioglu) no Zviedrijas un Lēlo Tungala (Leelo Tungal) no Igaunijas. Pirmo reizi Dzejas braucienam ir arī vizuālā dimensija – komiksu mākslinieks Petri Kokalainens (Petri Kokkalainen) lasījumu laikā ilustrēs gan dzejoļus, gan dzejnieku uzstāšanos.

Dzejoļi tiks lasīti oriģinālvalodā, kā arī attiecīgās valsts valodā. Kā galvenie klausītāji paredzēti pirmsskolas bērni un skolēni.

Igauņu dzejniece Lēlo Tungala, viena no Dzejas brauciena dalībniecēm, uzskata, ka bērnu dzejai valodas attīstībā ir nozīmīga loma.”Bērniem domātā dzeja palīdz saglabāt dzimtās valodas krāsainās nianses. Bērniem patīk spēles ar atskaņām un vārdiem,” domā Lēlo Tungala.

Dzejas brauciena galvenā pamatdoma ir mobilitāte, bez dzejoļiem svarīga ir arī dzejnieku pārvietošanās no vienas vietas uz citu. Tas rada labus priekšnoteikumus dzejnieku un dzejas interesentu savstarpējo attiecību veidošanā arī ārpus valstu un kultūru robežām.

Papildu informāciju par uzstāšanās vietām un laikiem atradīsit mūsu mājaslapā: www.dzejasbrauciens.com. Dzejas brauciena rīkotājs ir Somijas Institūts kopā ar vairākiem sadarbības partneriem.

Dzejas braucienu atbalsta Rīgas dome, Valsts Kultūrkapitala fonds, Zviedrijas Institūts, Zviedrijas vēstniecība Latvijā, FILI u.c.
 
Papildu informācija: 

Guntars Godiņš
guntars.godins@inbox.lv
+37126143924

Jenni Kallionsivu
+372 568 869 39
jenni.kallionsivu@finst.ee