Akcijas ietvaros Valmieras Valsts ģimnāzija saņēmusi vērienīgu dāvinājumu – skolas bibliotēkas krājums papildināts ar vairāk nekā 200 dažādām grāmatām latviešu valodā un 250 grāmatām angļu valodā.

Kā pastāstīja Valmieras Valsts ģimnāzijas direktors Jānis Zemļickis, saņemto grāmatu skaits ir lielākais, kādu skola pēdējo gadu laikā saņēmusi. Grāmatas dāvinājuši gan skolas absolventi, gan skolēnu vecāki un citi labvēļi. Saņemtas gan mācību grāmatas un uzziņu literatūra, gan arī daiļliteratūra. Savukārt skolas administrācija sarūpējusi piecu preses izdevumu gada abonementus. Akcijas ietvaros skola saņēmusi arī vairāk nekā 40 mākslas darbus no Dzidras Skrubes un Monikas Ozoliņas. Vairākus informatīvus materiālus par barikāžu tematiku (fotogrāfijas, preses materiālus, bukletus, nozīmītes, mācību grāmatas, u.c.) saņēmis arī skolas muzejs.

Skolas vārdā direktors Jānis Zemļickis saka paldies visiem atbalstītājiem un labvēļiem, kas iesaistījās akcijā “Draudzīgais aicinājums”, īpaši Dzintrai Miķelsonei, kura uzdāvinājusi vairāk nekā 50 dažādas izglītojošas grāmatas. Tāpat arī liels paldies skolas absolventēm Zanei un Ievai Gailumām, kuras skolas bibliotēkai dāvājušas 20 grāmatas – gan mācību grāmatas, gan arī daiļliteratūru. Akcijā ar saviem dāvinājumiem iesaistījās arī vairāki skolas skolotāji un skolēni – skolotāja Sarmīte Rudzīte kopā ar 8.b klasi, skolotāja Daina Sirmā, skolotājas Indra Vēvere, Dzintra Klapenkova, Ineta Amoliņa, skolotāja Māra Eglāja un 10.d klase, skolotāja Jolanta Šekstello un 12.c klase, skolotāja Maija Priedīte un 11.a klase, skolotājs Māris Priedītis un 8.c klase, skolotāja Baiba Bikše un 10.a klase, skolotāja Sintija Kezika un 10.c klase, skolotāja Inese Purmale un 7.a klase un daudzi citi.

Vairāk nekā 50 grāmatas saņemtas no izdevniecības “RaKa”, savukārt vairāk nekā 200 grāmatas angļu valodā sarūpēja Latvijas starptautiskā skola (The International Shool of Latvia). Dāvinājumus pasniedza arī Vankūveras grāmatu klubs no Kanādas un Latvijas Republikas Ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Krievijas Federācijā Edgars Skuja. Dāvinājumi saņemti arī no Valmieras Drāmas teātra direktores Evitas Sniedzes, Valmieras Jaunatnes centra “Vinda” vadītāja Dāvja Sirmā, Valmieras pamatskolas un SIA “Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācijas”.