Ir pagājis laiks, kad diskutējām par to, vai grāmatu lasītāji dos priekšroku tradicionālajai iespiestajai grāmatai vai lasīs grāmatas datora ekrānā. Viedtālruņi, planšetdatori un e-grāmatu lasāmierīces ar savu pieejamību, lietošanas ērtumu, piekļuvi neskaitāmiem elektroniskās informācijas avotiem un iespēju tās paņemt visur līdzi ir kļuvuši iecienīti ne vien jauno tehnoloģiju lietotāju aprindās, bet arī līdzšinējo grāmatmīļu vidū.

 

Latviešu informatīvā telpa pašlaik atrodas starp angļu un krievu valodā pieejamās elektroniskās informācijas masīviem, kuri atkarībā no indivīdu valodas prasmēm bieži kļūst par avotu lasāmvielas iegūšanai gadījumos, kad latviešu valodā izdotās literatūras piedāvājums un pieejamība neapmierina lasītāja intereses un vajadzības.

 

Diskusija notiks LU Sociālo zinātņu fakultātes Berlina auditorijā, Rīgā, Lomonosova ielā 1A, š.g. 26. aprīlī plkst. 16:00. Diskusiju vadīs docents Ivars Ījabs.

 

Diskusijas dalībnieku vidū būs izdevniecību un bibliotēku pārstāvji, Ideju Foruma e-bibliotēkas veidotāji, tehnoloģiju blogeri, e-grāmatu lasāmierīču lietotāji, grāmatzinātnieks Viesturs Zanders un bijušais Amazon darbinieks un bibliotekārs Kristofers Rībers.

 

Diskusija būs vērojama tiešraidē un ierakstā. Tiešraides vērotāji varēs uzdot jautājumus un izteikt komentārus Twitter diskusijā (#esaturs), kura tiks attēlota uz lielā ekrāna.

 

Papildinformācija