2013. gada 9. maijā plkst. 16.00 Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas Konferenču zālē (bērnu bibliotēkā “Vecliepājas Rūķis”, Liepājā, Malkas ielā 4, 3.stāvā) notiks Daigas Mazvērsītes grāmatas “No vienas ligzdas” prezentācija. Pasākumā piedalīsies bērnu vokālā ansambļa “Dzeguzīte” pārstāvji.

Latvijas Radio bērnu ansamblis “Dzeguzīte” ir viens no mūsu veiksmes stāstiem, ja ne gluži Laima vai Dzintars, tad tomēr – starptautiski atpazīstams zīmols, kuru par leģendu padarījusi sadarbība ar komponistu Raimondu Paulu. Grāmatā ansambļa dziedātāju pavadībā var izstaigāt dzeguzēnu takas 40 gadu garumā, iepazīt viņu domas un sajūtas, satikt komponistus, mūziķus, dziedātājus, aktierus – daudzus no tiem, kuri par lielu godu uzskatīja sadarbību ar Dzeguzīti. Grāmatā atradīsiet “Dzeguzītes” iecienītāko un biežāk izpildīto dziesmu notis. Grāmatā izvēlētas četrdesmit R. Paula, I. Vīgnera, G. Rozenberga, M. Einfeldes u.c. komponistu melodijas.

Dzeguzītes ilgā mūža lieciniece, vadītāja Daila Martinsone par ansambļa fenomenu izsakās lakoniski: “Nekādu noslēpumu nav; visa pamatā ir bērnu talants un enerģētika.”

Daigas Mazvērsītes grāmatu par Latvijas Radio bērnu vokālo ansambli “Dzeguzīte” laidis klajā apgāds “Jumava” un fonds “Dzeguzīte”.

Grāmatas mākslinieks Gints Roderts.