2017. gada 25. oktobrī plkst. 11.00 LNB Bibliotēku un informācijas zinātņu lasītavā (Mūkusalas ielā 3, Rīgā, 8. stāvā) notiks kārtējais pasākums ciklā “Tikšanās bibliotekāru stāvā: jaunieguvumi un pieredze”. Pasākuma tēma: “Bibliokuģis Krišjānis Valdemārs” – latvisko tradīciju iedvesmotājs un veicinātājs.

 

Lielākajai daļai bibliotēku nozares pārzinātāju un sekotāju apzīmējums “Bibliokuģis Krišjānis Valdemārs” ir pazīstams vai vismaz dzirdēts jau divus gadus, kā arī ir zināma tā izcelsmes vieta – Salacgrīva. Pirms vairāk nekā gada nodibināta arī tāda paša nosaukuma biedrība. Viens no tās pamatmērķiem ir popularizēt ne vien jūrniecību, bet arī atbalstīt bibliotēkas, pievērst uzmanību literatūras, kultūras un kino tradīcijām. 27. oktobra pasākumā uzzināsim interesantus faktus par pašu “bibliokuģi”, tā veikumu novada kuģniecības un kultūras vēstures popularizēšanā, netradicionālu pieeju pasākumu un norišu organizēšanā, kā arī idejām tuvojošās Latvijas simtgades kontekstā.

 

LNB viesosies ne vien Salacgrīvas novada bibliotēkas darbinieki – “bibliokuģa” idejas autori, bet arī tā “apkalpes” pārstāvji. Būs pārsteigumi!