2014. gada 14. maijā plkst. 14.00 Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas Reģionālajā mācību centrā (Liepājā, Malkas ielā 4) notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas veidotās ceļojošās izstādes “Arktikas noslēpumi” atklāšana. Izstādē eksponēti Kanādas vēstnieka Latvijā Džona Morisona darbi. Izstādes atklāšanā piedalīsies Kanādas vēstniecības Latvijā pārstāvji.

Ceļojošo izstādi “Arktikas noslēpumi” veido vairāk nekā 30 fotogrāfiju, kas tapušas Kanādas Tālajā Arktikā laikā no 1969. līdz 1972. gadam, kad, studējot universitātē, fotogrāfiju autors – pašreizējais Kanādas vēstnieks Latvijā – vasaras brīvlaikos piedalījās zinātniskajās ekspedīcijās. Attēlos atklājas Arktikas pārsteidzošais skaistums ar tās ledājiem, aisbergiem un mežonīgo dabu. Bildēs iemūžināts arī pētniecības darbs un pētnieku komandas sadzīve.
 
Vēstnieks Džons Morisons par izstādi izsakās šādi: “Tā ilustrē to, kas mani iespaidoja visvairāk – spējā pāreja no ziemas uz vasaru gan uz zemes, gan jūrā. Tā vienlaikus šķiet dramatiska, taču ir tik neaprakstāmi skaista. Tālā Arktika ir tuksnesis bez kokiem, kas deviņus mēnešus gadā ir ieskauts sasalušā klusumā. Taču neilgajā atkušņa laikā tajā mutuļo upes, citādi vienmēr skarbajos apvidos uzplaukst savvaļas puķes, bet lapsas, muskusvērši, roņi un citi savvaļas dzīvnieki izbauda īsās vasaras dvesmu.”
 
Izstādes nosaukums “Arktikas noslēpumi” attiecināms ne tikai uz zinātniskajām atklāsmēm, bet arī uz visskarbākās un vismazāk apceļotās pasaules daļas negaidīto skaistumu.
 
Džons Morisons Kanādas ārlietu dienestam pievienojās 1985.gadā. Viņš ir strādājis Kanādas vēstniecībās Ķīnā un Japānā, un Kanādas Tirdzniecības birojā Taivānā. Vēstnieks ir ieņēmis vairākus augstus amatus arī Kanādas Ārlietu departamentā, tostarp bijis Austrumeiropas un Balkānu, kā arī Ķīnas un Mongolijas nodaļu direktors. Tāpat Dž. Morisons daļu savas karjeras ārlietu dienestā ir pavadījis pārstāvot Kanādas intereses Krievijā, Serbijā, Maķedonijā un Melnkalnē.