2014. gada 13. novembrī plkst. 17.00 Rīgas Centrālā bibliotēka (Rīgā, Brīvības ielā 49/52, 2. stāvā) ielūdz uz tikšanos ar Rīgas pētnieku, mākslas vēsturnieku Gunāru Armanu. Pirmās tikšanās laikā Brīvības iela unikālos fotoattēlos un stāstos tika izstaigāta līdz Brīvības un Elizabetes ielas krustojumam. Turpinājumā – Brīvības iela no Andreja Upīša muzeja līdz Jaunajai Svētās Ģertrūdes baznīcai.

Gunārs Armans ir lielisks stāstnieks, un viņa zināšanas par Rīgas namu un ielu vēsturi ir ļoti plašas. Viņa atlasītajos bildēs un dokumentos ieraudzīsim 19., 20. un nu jau arī 21. gadsimta Rīgu, bet Armana kunga stāstījums ļaus iztēloties agrākās Rīgas veidolu un pamanīt nepelnīti aizmirstas pilsētvides detaļas.

Kopš šī gada RCB ir UNESCO Latvijas Nacionālās Komisijas tīkla “Stāstu  bibliotēkas”  dalībniece. Šīgada stāstu pasākumi veltīti Brīvības ielai, kurā atrodas pati bibliotēka, – tiek stāstīti stāsti, pētīti vizuālie materiāli un diskutēts par pašu ielu un tās apkaimi.

Februārī bibliotēkā notika pasākums “Brīvības ielas garumā”, kurā pazīstamā televīzijas raidījuma “Ielas garumā” vadītāja Lilita Eglīte stāstīja par saviem iespaidiem, kas radušies, filmējot raidījumus par Brīvības ielu. Aprīlī kopā ar ainavu arhitekti Helēnu Gūtmani un projekta “Radi Rīgu!” kuratoru komandu meklējām Brīvības ielas brīvības komplektu. Oktobrī par Brīvības ielu un tās noslēpumiem stāstīja Gunārs Armans. Viņa stāstījums palika nepabeigts, tādēļ 13. novembrī plkst.17.00 atkal gaidām Brīvības ielas un tās apkaimes iedzīvotājus un interesentus Rīgas Centrālajā bibliotēkā, Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā!

Kontaktinformācija:
Santa Rukmane
Rīgas Centrālās bibliotēkas
Galvenā bibliotekāre
Tālr.: 67037124