Seminārā par bioloģiskās lauksaimniecības jautājumiem stāstīs, kā arī uz jautājumiem atbildēs Latvijas Lauku izglītības un konsultāciju centra speciāliste bioloģiskajā lauksaimniecībā Laura Ludevika.

 

Speciāliste uzskata: “Cilvēki arvien vairāk aizdomājas par veselīgu dzīvesveidu, veselīgu pārtiku, dabas daudzveidības un vērtību saglabāšanu, līdz ar to bioloģiskās lauksaimniecības sistēmā ražotie produkti kļūst arvien pieprasītāki. Likumsakarīgi palielinās arī lauksaimnieku interesējas par iespēju pievērsties šai saimniekošanas sistēmai. Tomēr, pirms pieņemt lēmumu, vai šis saimniekošanas veids ir jums piemērots, nepieciešams uzzināt, kas tad īsti ir bioloģiskā lauksaimniecība, kāpēc tā ir videi draudzīga un ar kādiem noteikumiem jārēķinās darbību uzsākot.”

 

Šo minēto iemeslu dēļ semināra programma izveidota tā, lai semināra tematika apmierinātu visus – gan saimniekus, gan bioloģiski audzēto produktu patērētājus.

 

Pirmkārt, interneta tiešsaistes seminārs būs noderīgs tiem, kas apsver domu par darbības uzsākšanu bioloģiskās lauksaimniecības jomā, kā arī tiem, kas jau strādā bioloģiskās lauksaimniecības sistēmā, jo palīdzēs atsvaidzināt zināšanas par normatīvo aktu prasībām.

 

Otrkārt, pat ja negrasāties nodarboties ar bioloģisko lauksaimniecību, noklausoties semināra otro daļu par bioloģisko produktu marķēšanu, iegūsiet skaidrību, kā neapjukt daudzo preču zīmju klāstā, un sapratīsiet, kam pievērst uzmanību, bioloģiskos produktus iegādājoties.

 

Seminārā var piedalīties, pieslēdzoties interneta tiešraidei no bibliotēku brīvpieejas datoriem vai no jebkura cita datora, kurā pieejams labas kvalitātes internets un skaņa. Neskaidros jautājumus semināra organizatoriem var iesūtīt jau iepriekš, rakstot uz e-pastu webinari@llkc.lv . Semināra tiešsaistes laikā internetā visiem tā vērotājiem būs iespēja jautājumus uzdot, rakstot uz minēto e-pastu vai saziņai izmantojot Skype un mobilo telefonu.

 

Sīkāku informāciju par semināru un tā norisi iespējams iegūt publiskajās bibliotēkās vai skatīt šajā saitē – semināra programma.

 

Tiešsaistes izglītojošo semināru ciklu, kopā 8 seminārus, mazajiem un vidējiem lauksaimniekiem un lauku uzņēmējiem organizē Klintaines pagasta bibliotēka sadarbībā ar partneri – Latvijas lauku konsultāciju centra Tālākizglītības nodaļu. Projekta “Roku rokā” finansējumu Klintaines bibliotēka ieguva, uzvarot starptautiskās bezpeļņas organizācijas EIFL (Electronic Information for Libraries) rīkotajā projektu konkursā.