Tāpat kā katru gadu, arī šogad Rīgas Centrālā bibliotēka (RCB) piedāvā virkni pasākumu, kuru mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību uz publisko bibliotēku, kas ir informācijas krātuve, vieta izglītībai un cilvēku savstarpējās mijiedarbības un komunikācijas krustpunkts. 

 

RCB un filiālbibliotēkas Bibliotēku nedēļā aicinās savus lasītājus aktualizēt savas zināšanas par bibliotēku dažādās informatīvās un tematiskās nodarbībās pieaugušajiem un bērniem. Praktiski visās mūsu bibliotēkās tiek plānoti dažādi interaktīvi pasākumi – akcijas, aptaujas, viktorīnas, pārrunas u. tml. Vairākas RCB filiālbibliotēkas rīkos bibliotekārās stundas un ekskursijas mazajiem lasītājiem. Šie pasākumi tematiski saistīsies ar jautājumu „Vai es protu lietot savu bibliotēku?”.

 

Tāpat kā aizvadītajā gadā, virkne Ķengaraga apkaimes filiālbibliotēku – RCB Daugavas filiālbibliotēka, RCB Ķengaraga filiālbibliotēka un RCB filiālbibliotēka „Rēzna” sadarbībā ar tirdzniecības centru „Dole” rīkos pasākumu „Bibliotēka visiem un ikvienam”. Programmā – radošās darbnīcas, tikšanās, kā arī Latgales priekšpilsētas mūzikas un mākslas skolas radošo darbu izstāde „Mans draugs – grāmata”. Pasākums notiks t/c „Dole”. 

 

Rīgas Centrālā bibliotēka piedāvās jau par tradīciju kļuvušo Santas sarunu šovu, kurā bibliotekāri stāstīs par sevi un savas profesijas noslēpumiem. Savukārt sākumskolas bērnus gaida tikšanās ar rakstnieku un mākslinieku Vladimiru Novikovu.

 

RCB Juglas filiālbibliotēkā piedāvās informācijpratības uzlabošanas iespēju, – šeit  notiks konsultāciju maratons senioriem par internetu un tā izmantošanas iespējām, kā arī SEB bankas konsultācija par jaunumiem internetbankas lietošanā.

 

RCB filiālbibliotēka „Pārdaugava” dosies ārpus bibliotēkas sienām un ar pasākumu „Bibliotēkas i šodien: bibliotēkas pakalpojumi un iespējas” apmeklēs Rīgas patversmes Sieviešu nodaļu un Rīgas Sociālā dienesta Kopienas centru „Ābeļzieds”.

Savukārt RCB Sarkandaugavas filiālbibliotēka Bez daudzām citām aktivitātēm pulcinās bērnus uz tikšanos ar rakstnieci Signi Kvaskovu, bet tie, kam rūp Rīgas sakopšana, tiks ielūgti uz Lielo talku Dauderos.

 

Aicinām cilvēkus izmantot visas labās lietas, ko šodien var sniegt mūsdienīga bibliotēka. Bibliotēkas un sabiedrības interešu formula ir kopveselums, kurā bibliotēkas darbs ir lielums, kas mainās līdzi sabiedrības interesēm.

Pilna Bibliotēku nedēļas aktivitāšu programma lasāma RCB mājaslapā

http://www.rcb.lv/archive//index.php?option=com_content&task=view&id=2424&Itemid=41&lang=lv_LV