2012. gada Bibliotēku nedēļas mērķis ir paplašināt bibliotēkas apvārsni un iepazīstināt ikvienu rīdzinieku ar vietu, kurā šodien tiek sniegts labs un mūsdienīgs pakalpojums.

 

Bibliotēku nedēļas laikā iedzīvotājiem ir iespēja piedalīties vairākos tematiskajos pasākumos, tostarp jauno grāmatu dienās, izstādēs, dažādās akcijās un radošajās darbnīcās. Tāpat ikvienam interesentam būs iespēja tikties ar bibliotēkas draugiem – sabiedrībā populāriem cilvēkiem, piemēram, žurnālisti Līgu Blauu RCB Juglas filiālbibliotēkā, rakstnieku un publicistu Māri Ruku filiālbibliotēkā “Pārdaugava”, fantastikas autori Ellenu R.Landaru RCB Sarkandaugavas filiālbibliotēkā un bērnu rakstnieku Vladimiru Novikovu.

RCB Mūzikas un mākslas nodaļā varēs noklausīties Leldes Stumbres lugu autores lasījumā, bet RCB Čiekurkalna filiālbibliotēkā tikties ar mūziķiem no dueta “Sandra”. Arī bērniem šajā nedēļā būs iespēja piedalīties bibliotekārajās stundās, ekskursijās pa bibliotēku, radošajās nodarbībās, akcijās, kā arī ēnu dienās pabūt par bibliotekāriem.

 

Bibliotēkas nedēļas rīkotāju uzmanības degpunktā ir dažādi sinerģijas aspekti publiskās bibliotēkas darbības kontekstā. Bibliotēkā strauji noris dažādu profesionālu procesu īstenošana vienotam pakalpojumam, proti, ir vienots krājums un vienots katalogs. Pavisam drīz tiks ieviesta arī vienota lasītāja karte, kas ļaus brīvi saņemt pakalpojumus jebkurā RCB filiālē. Tas nozīmē, ka rodas likumsakarīga nepieciešamība apzināt vienotu bibliotekāro telpu. Tādēļ līdztekus tradicionālajiem Bibliotēku nedēļas pasākumiem RCB un filiālbibliotēkās ikvienam būs iespēja iepazīties arī ar citu bibliotēku piedāvājumu.

 

Detalizēta informācija par Bibliotēku nedēļas norisi RCB pieejama bibliotēkas mājaslapā “www.rcb.lv“. Turklāt Bibliotēku nedēļas laikā tiek atcelta Spodrības diena, kas parasti ir mēneša pēdējā trešdiena, un bibliotēkas draugi tiks gaidīti katru dienu.