3.DIENA-TREŠDIENA, 12. februāris

               

Jaunais gads allaž daudziem no mums licis saņemties, pārdomāt dzīvi un izvirzīt sev jaunus mērķus. Arī bibliotekāres nav izņēmums. Mūsu apņemšanās – šogad būsim sportiskas, vingras un veselas! Tāpēc – katru trešdienas un piektdienas rītu apņēmīgākās no apņēmīgākajām bibliotēkā ierodas ap 8.30, lai precīzi 8.45 būtu uz starta līnijas, pilnā gatavībā nodoties vingrošanas procesam. Tātad- mēs vingrojam! Vienam taču ir grūti saņemties, bet kolektīvā, citam citu uzmundrinot (un reizēm arī pazobojoties) viss notiek! Lai tas nāktu veselībai par labu un kāda no mums, milzīga entuziasma pārņemta, nenodarītu sev pāri – nodarbības mums vada ļoti jauka trenere Solvita Liepiņa. Tādas trenerītes pavadībā vingrošana ir tīrais prieks! Veselā miesā – vesels gars!

               

Pēc vingrošanas – steigšus pie darba! Plkst. 10.00 durvis vaļā – un darba diena var sākties! Kas tad mums šodienas plānā?

               

Plkst 13.00 iknedēļas plānošanas sapulce. Parasti gan sapulce ir pirmdienu rītos, bet no šīs pirmdienas nesanākušā kvoruma dēļ, tā pārcelta uz šodienu. Sapulce – kā jau sapulce! Tajā piedalās direktore Natālija Krama, direktores vietniece Gunta Romanovska, Krājuma un automatizācijas nodaļas vadītāja Skaidrīte Daņiļēviča, metodiķe Zaiga Eglīte, Lasītāju apkalpošanas nodaļas vadītāja Aija Lauberga, Bērnu literatūras nodaļas vadītāja Inese Majore, Novadpētniecības literatūras lasītavas vadītāja Elīna Riemere un galvenā speciāliste novadpētniecības darbā Inese Jansone. Sapulcē tiek apspriesti tādi jautājumi:

 

Šajā aprakstā vairāk vēlos pievērsties tieši novadpētniecības darbam. Vai Jūs zināt, ka bibliotēkā ir Novadpētniecības literatūras lasītava? Vai jūs zināt, ka Cēsu Centrālās bibliotēkas Novadpētniecības krājums ir viens no lielākajiem novadpētniecības krājumiem Latvijā? Un – vai jūs zināt, ka bibliotēkas novadpētniecības krājumā tiek apkopoti publicētie materiāli gan par Cēsu pilsētu, vēsturisko rajonu un tā teritorijā izveidotajiem novadiem (Cēsu, Amatas, Pārgaujas, Raunas, Vecpiebalgas, Līgatnes, Jaunpiebalgas un Priekuļu novadiem) – par ievērojamiem cilvēkiem, notikumiem, iestādēm, kultūras un vēstures pieminekļiem u.c. Tās ir publikācijas no žurnāliem, avīzēm, grāmatām par rakstniekiem, dzejniekiem, mūziķiem, kultūras darbiniekiem, zinātniekiem, mācītājiem, sportistiem un daudziem citiem, kas dzimuši, mācījušies, dzīvojuši, strādā Cēsīs un vēsturiskajā Cēsu rajonā.

 

Aicinām jūs ielūkoties arī Novadpētniecības katalogā un Novadnieku datubāzē. Arī šobrīd, kad notiek ziemas olimpiskās spēles, der ielūkoties datubāzē. Būsiet pārsteigti – cik daudz sportistu nāk tieši no Cēsu reģiona!

Lasītāju apkalpošanas nodaļas vadītāja Aija Lauberga šodien iepērk jaunākās grāmatas grāmatnīcā ”Globuss”, ar kurām lasītāji varēs iepazīties “Jauno grāmatu izstādē” 20., 21., 22. februārī.

 

Kas notiek Bērnu literatūras nodaļā? Jau 8. reizi šajā gadā norisinās erudīcijas spēle – konkurss VIP „Mana Latvija” skolēniem, kurš veltīts Latvijas 95. gadadienai. Sacensties gudrībā, atjautībā un erudīcijā bibliotēkā sapulcējušies Cēsu Pastariņa sākumskolas 4.a klases skolēni.

 

Pēcpusdienā – Bērnu literatūras nodaļas vadītāja Inese Majore un Bērnu literatūras nodaļas lasītavas vadītāja Brigita Stradze dodas uz Drabešu internātpamatskolu. Tur viņas tiekas ar pirmsskolas vecuma bērniem un “Bērnu un jauniešu žūrijas” dalībniekiem. Tikšanās tēma – Margaritai Stārastei 100! Brigita pastāsta M.Stārastes biogrāfiju, par viņu kā cilvēku un rakstnieci, savukārt Inese – par viņas sarakstītajām un ilustrētajām grāmatām.

 

Mazliet atkāpjoties no visiem pasākumiem – bibliotēkā turpinās arī ierastais ikdienas darbs.

 

1.Stāvs

 

Tur mums atrodas Abonements un Vispārīgā lasītava, kur viss rit ierasto gaitu. Lasītavā čaklos lasītājus laipni sagaida un apkalpo Ineta un Maira, abonementā – Ingrīda un Aija. Ļoti pieprasīti pie mums ir arī kopēšanas un laminēšanas darbi. Tos mums godam veic Anita, vienlaicīgi turot rūpi par apmeklētāju virsdrēbēm un atstātajām mantām.

 

Diemžēl – mums ir arī kritušie. Slidenais laiks secen nepagāja arī mūsu kolēģei Rutai. Turam īkšķus, lai viņa ātrāk tiek pie veselības!

 

2.Stāvs

 

Interneta lasītavā apmeklētājus laipni apkalpo Interneta lasītavas vadītājs Mārtiņš Rijnieks, neliedzot savu padomu pat tiem, kuri ar datoriem un citā mūsdienu tehnoloģijām ir uz “jūs”.

 

Kamēr Inese un Brigita tiekas ar lasītājiem Drabešos, rūpes par mazo lasītāju labklājību Bērnu literatūras nodaļā gulstas uz kolēģu Ineses Jankovskas un Līgas Bērces pleciem. Liels atbalsts viņām ir arī jaunākā bibliotēkas darbiniece – Madara Židaua.

 

Savukārt Novadpētniecībā, neatraujot acis no monitoriem, čakli strādā Elīna Riemere un Inese Jansone.

 

3.Stāvs

 

Te savos kambarīšos ikdienas darbus veic administrācijas pārstāvji: direktore Natālija Krama, direktores vietniece Gunta Romanovska, metodiķe Zaiga Eglīte, lietvede Valdone Priedīte, māksliniece Māra Grīnvalde. Kataloģizācijas nodaļā nenogurstoši strādā Skaidrīte Daņiļēviča un Jana Sukure.

 

Tāds, lūk, ieskats trešdienā. Ak, jā – es, sociālo mediju speciāliste Lāsma Vasmane, šobrīd pilntiesīgi esmu atbrīvota no citiem darbiem, lai godam veiktu šīs nedēļas aprakstu veidošanas funkciju. Tā nu es tekalēju pa bibliotēku, cenšoties piefiksēt visu notiekošo (un dažbrīd arī mazliet kaitinādama kolēģus ar jautājumu “Kas interesants noticis?”). Mierinājums – šāda ir tikai viena nedēļa gadā. Un tas ir tā vērts!

 

#libdayLV