Trešdien, 25. maijā, plkst. 11.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bibliotēku un informācijas zinātņu lasītavā notiks kārtējais pasākums ciklā “Tikšanās bibliotekāru stāvā: jaunieguvumi un pieredze”. Sezonas noslēguma pasākums būs netradicionāls – tas iecerēts ne vien kā izzinoša, bet arī relaksējoša sagatavošanās vasaras atvaļinājumiem. Šoreiz Bibliotekāru stāvā viesosies Ķekavas novada bibliotēku pārstāvji un… jauni un atraktīvi aktieri!

 

Pēc īsa, tēmai atbilstoša profesionālās literatūras apskata, ko ierasti piedāvā LNB Bibliotēku un informācijas zinātņu lasītavas galvenā bibliotekāre Elita Vīksna, priekšlasījumu “Ķekavas novada bibliotēku radošie meklējumi bibliotēku darbā” sniegs Ķekavas novada bibliotēkas informācijas darba speciāliste Sanda Zālamane. “Ceļojums uz Nāves salu”, “Nakts bibliotēkā”, “Dzejoļi uz asfalta”, “Pikniks ar grāmatu”, “Jaunie aktieri lasa pasakas” – tie ir tikai daži inovatīvu, netradicionālu pasākumu piemēri, kurus pēdējā laikā ar aizrautību un panākumiem īstenojušas Ķekavas novada Ķekavas, Daugmales, Baložu un Katlakalna bibliotēkas.

 

Veiksmīga un pamanāma ir arī Ķekavas pagasta bibliotēkas darbība teātra mākslas popularizēšanā. Par to pasākuma “Tikšanās bibliotekāru stāvā: jaunieguvumi un pieredze” apmeklētājiem būs iespēja pārliecināties, klātienē iepazīstot Ķekavas jauniešu teātra grupu “Jaunais Miltu teātris”.

 

Priecājamies uzņemt aizrautīgos radošuma meklētājus no Ķekavas un noskatīties viņu izrādi “5 Raiņi un Aspazija” Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Pasākuma ilgums – aptuveni līdz plkst. 13.00.


Papildinformācija

 

Kā allaž – aicināti visi interesenti!